BK Jelgava – trīskārtēji Ramirent NBL čempioni!

Sestdienas vakarā Jelgavas sporta hallē tika aizvadīta trešā un, kā izrādījās, noslēdzošā Ramirent Nacionālās basketbola līgas fināla spēle pret Salaspils Sporta skolas vienību. Spēlē trīs ceturtdaļas bija vērojama fināla cienīga cīņa, tomēr noslēdzošajās desmit minūtēs mūsējie veica 17-0 izrāvienu un ar 3:0 sērijā izcīnīja trešo līgas čempionu titulu.

Spēles rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja viesi, tomēr dažas minūtes vēlāk vadību pārņēma mūsējie un turpinājumā sekoja 16 vadības maiņas. Pēc desmit nospēlētām minūtēm komandas bija “nulles punktā” ar neizšķirtu 16:16, savukārt pēc asumiem bagātas otrās ceturtdaļas puslaika pārtraukumā devāmies ar +1 (38:37). Arī trešajā spēles nogrieznī abas komandas laukumā rādīja pašaizliedzīgu, enerģisku un baudāmu cīņu par katru bumbu, nelielu pārsvaru tomēr gūstot viesiem. Desmit minūtes līdz spēles beigām bijām 2 punktu attālumā no pretiniekiem (52:54). Pēdējo ceturtdaļu mūsējie iesāka ar bezatbildes 17 punktu izrāvienu, parādot raksturu un kopumā noslēdzošo ceturksni aizvadot gandrīz četras reizes rezultatīvāk nekā pretinieki. Zelta spēli uzvaram ar pārliecinošu 83:62.

Par zelta spēles MVP tika atzīts Kristaps Pļavnieks, kurš kopā ar Armandu Ginteru ir iekļauts līgas simboliskajā Zvaigžņu pieciniekā. Komandas uzvarā gūstot 17 punktus un izcīnot 4 atlecošās bumbas ieguldījis Mārtiņš Šteinbergs, kurš kopumā sestdien rādīja pašaizliedzīgu un lielisku sniegumu. Armands Seņkāns šoreiz guva 15 punktus, kuriem pievienojis 8 atlecošās bumbas. 14 punktus un 13 rezultatīvas piespēles sakrājis Kristaps Pļavnieks. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Andrejs Šeļakovs (13), Armands Ginters (12), Jānis Bērziņš (4), Kaspars Neimanis (4), Jānis Dilevka (2), Ralfs Normunds Pavārs (2), Edgars Krūmiņš, Markuss Tramdaks, Salvis Fiļipovs.