BK Jelgava no Salaspils atgriežas ar otro fināla uzvaru

Trešdienas vakarā BK Jelgava aizvadīja otro Ramirent Nacionālās basketbola līgas fināla spēli. Pēc uzvaras pirmajā fināla spēlē, BK Jelgava bija salīdzinoši labākā pozīcijā, tomēr bija skaidrs, ka arī turpmākajās spēlēs būs jācīnās par katru punktu. Šoreiz gandrīz visu spēli mūsējie atradās iedzinējos, tomēr, par spīti spriedzei un nogurumam, sagādāja visiem atbalstītājiem skaistu, emocionālu un nervus kutinošu noslēgumu, pēdējās 40 sekundēs izraujot ļoti svarīgu uzvaru ar rezultātu 86:81.

Spēli daudz rezultatīvāk iesāka mājinieki, jau no pirmajām sekundēm iegūstot kontroli pār notikumiem laukumā. Spēles ceturtajā minūtē salaspiliešiem bija jau +12 un, lai arī līdz pirmās ceturtdaļas beigām mūsējiem izdevās rezultātu starpību mazliet samazināt, pretinieki joprojām atradās komfortablā vadībā (18:27). Spēles otrajā ceturksnī turpinājās pakaļdzīšanās un līdz puslaika pārtraukuma abas komandas šķīra vairs tikai 2 punkti, mūsējiem esot iedzinējos (41:43). Atgriežoties pēc puslaika pārtraukuma, pateicoties lieliskam atbalstam tribīnēs, jelgavniekiem izdevās rezultātu izlīdzināt un turpinājumā abas komandas iesaistījās spraigā un fiziskā cīņā par katru bumbu. Lai arī veiksme bija mājinieku pusē, tālāk par 6 punktiem viņiem nokļūt mūsējie neļāva un trešo ceturtdaļu noslēdzām ar -5 (63:68). Noslēdzošās desmit minūtes veiksmīgāk iesāka mājinieki, 6 minūtes līdz spēles beigām panākot pat draudīgu +9. Nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām BK Jelgava ar Armanda Gintera precīziem soda metieniem pēdējo reizi šajā spēlē izlīdzināja rezultātu un turpinājumā emocionāli nokaitētā gaisotnē sekoja beznosacījumu cīņa. 40 sekundes līdz spēles beigām komandas kapteinis Jānis Bērziņš ar precīzu soda metienu izvirzīja mūsējos vadībā, kuru spējām noturēt līdz spēles beigu svilpei. Ar rezultātu 86:81 izcīnām otro fināla sērijas uzvaru.

Armands Ginters šoreiz guva 17 punktus, kuriem pievienojis 4 atlecošās bumbas. 15 punktus un 11 atlecošās bumbas sakrājis Andrejs Šeļakovs (atzīts arī par spēles vērtīgāko spēlētāju mūsu rindās), savukārt Kristaps Pļavnieks papildus 15 punktiem sakrājis arī 9 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Jānis Dilevka (13), Jānis Bērziņš (9), Armands Seņkāns (7), Mārtiņš Šteinbergs (7), Kaspars Neimanis (3), Rihards Pirogs, Salvis Fiļipovs, Ralfs Normunds Pavārs, Markuss Tramdaks.

Finālā komandas spēlē līdz trim uzvarām. Trešo fināla spēli BK Jelgava aizvadīs Jelgavas sporta hallē jau sestdien, 20.aprīlī plkst.17.00. Fināla sērijas mājas spēlēm tiks piemērota ieejas maksa – EUR 3,00 pieaugušajiem, EUR 1 – skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību. Pēc nepieciešamības ceturtā spēle tiks aizvadīta izbraukumā 24.aprīlī plks.19.30 un piektā – 27.aprīlī plkst.19.30 Jelgavas sporta hallē.