BK Jelgava finālu iesāk skaļi, emocionāli un ar uzvaru

Piektdienas vakarā Jelgavas sporta halli pārņēma basketbols – pirmajā Ramirent Nacionālās basketbola līgas fināla spēlē BK Jelgava uzņēma Salaspils Sporta skolas vienību. Šoreiz laukumā bija vērojams spraigs, emocionāls un pašaizliedzīgs basketbols un, lai arī pirmajā puslaikā komandas sakrāja 14 vadības maiņas, līdz spēles beigām mūsējie panāca pārliecinošu pārsvaru – ar rezultātu 62:43 pirmā no trijām nepieciešamajām uzvarām ir mūsējā.

Lai arī spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki, panākot pat +11, bija skaidrs, ka abas komandas ir gatavas uz beznosacījumu cīņu. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām viesi mūsējo iekrāto drošo pārsvaru bija paspējuši izkausēt (19:17). Turpinājumā spēle ritēja punkts punktā un puslaiku noslēdzam ar minimālu pārākumu (31:30). Atgriežoties laukumā pēc puslaika pārtraukuma dažas minūtes laukumā turpinājās līdzvērtīga cīņa. Trešā nogriežņa pusē salaspilieši apstājās un turpmākās minūtes jelgavnieki guva 16 bezatbildes punktus, kas arī izšķīra spēles likteni. Arī spēles noslēdzošo ceturtdaļu veiksmīgāk nospēlēja mūsējie, visu spēli uzvarot ar 62:43.

Šoreiz BK Jelgava sastāvā ar 13 punktiem, 4 atlecošajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm rezultatīvākais ir Kristaps Pļavnieks. Jānis Dilevka 12 punktiem pievienojis 8 atlecošā bumbas, savukārt Andrejam Šeļakovam – 10 punkti un 8 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Armands Seņkāns (9), Mārtiņš Šteinbergs (6), Armands Ginters (4), Jānis Bērziņš (4), Kaspars Neimanis (4), Rihards Pirogs, Alekss Jermoļenko, Salvis Fiļipovs, Ralfs Normunds Pavārs.

Otro fināla spēli BK Jelgava aizvadīs izbraukumā jau trešdien, 17.aprīlī, plkst.19.30 Salaspils SN. Trešo sezonas spēli aizvadīsim Jelgavas sporta hallē sestdien, 20.aprīlī plkst.19.00. Pēc nepieciešamības ceturtā spēle tiks aizvadīta izbraukumā 24.aprīlī plks.19.30 un piekto – 27.aprīlī plkst.19.30 Jelgavas sporta hallē.