BK Jelgava cīnīsies par čempionu titulu

Otrajās Lieldienās, 1.aprīlī, BK Jelgava sev un līdzjutējiem sagādāja lielisku dāvanu – ar otro Ramirent Nacionālas basketbola līgas pusfināla uzvaru pār RSU/VEF Rīga izcīnījām vietu finālā. Mūsu pretinieks noskaidrosies svētdien, 7.aprīlī, kad Gulbenē tiks aizvadīta trešā pusfināla spēle starp Gulbenes bukiem un Salaspils SS vienībām.

Kā zināms, pirmo pusfināla spēli BK Jelgava uzvarēja droši – ar 86:77 un, lai arī pirms izšķirošās spēles bijām nosacīti drošākā pozīcijā nekā pretinieks, tas spēles svarīgumu un arī spriedzi nemazināja. Otro pusfināla spēli mūsējie aizvadīja izbraukumā, tomēr skaļo tribīņu dēļ sajūta bija kā mājas zālē, un jau no pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka abas komandas ir gatavas bezkompromisu cīņai. Pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta punkts punktā, pēc desmit nospēlētām minūtēm vadībā bija mājinieki (20:15). Otrais nogrieznis tika aizvadīts RSU/VEF Rīga zīmē, īsā laikā pretiniekiem panākot pat +10, tomēr līdz puslaika pārtraukumam jelgavniekiem pietrūka vairs tikai 4 punkti, lai rezultātu izlīdzinātu (28:32). Trešās ceturtdaļas vidū mūsējiem izdevās pretinieku noķert un turpinājumā abas komandas vairākkārt mainījās līdera lomām. 32 sekundes līdz trešās desmitminūtes beigām vadībā izvirzījās rīdzinieki un desmit minūtes līdz spēles beigām mūsējiem -4 (49:53). Spēles un līdz ar to arī visas pusfināla sērijas liktenis izšķīrās noslēdzošajā ceturtdaļā, kad jelgavnieki pārņēma vadību un turpinājumā dominēja laukumā, kopumā nospēlējot vairāk nekā divas reizes rezultatīvāk. Otro pusfināla spēli noslēdzam ar uzvaru ar rezultātu 71:62.

Šoreiz BK Jelgava uzvarā 22 punktus ieguldījis Kristaps Pļavnieks, kurš papildus sakrājis arī 5 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles. 16 punkti, 10 atlecošās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles – Armandam Ginteram, savukārt vēl 10 punktus pievienojis Andrejs Šeļakovs. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Jānis Bērziņš (7), Mārtiņš Šteinbergs (4), Andris Justovičs (4), Armands Seņkāns (3), Kaspars Neimanis (3), Jānis Dilevka (2), Toms Bitītis, Salvis Fiļipovs, Ralfs Normunds Pavārs.