Basketbolistes izcīna pirmo medaļu

Nedēļas nogalē Jelgavas sporta hallē norisinājās Latvijas sieviešu basketbola līgas 2. divīzijas čempionāta pusfināla un fināla spēles. BK “Jelgava-BJSS” sezonu noslēgusi ar bronzu, kas komandai ir pirmā medaļa Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

Šosezon Latvijas sieviešu basketbola līgas 2. divīzijas čempionātā startēja 10 komandas, aizvadot divus apļus. Jelgavas basketbolistes 18 spēlēs izcīnīja 15 uzvaras, trijās piedzīvoja zaudējumu un pamatturnīru noslēdza 1. vietā, iekļūstot izslēgšanas turnīrā jeb final 4. Kā pirms sezonas Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norādīja komandas galvenais treneris Edijs Ausējs, atkārtot pagājušā gada rezultātu un iekļūt final4 bija komandas mērķis šajā sezonā.

Pusfinālā BK “Jelgava-BJSS” tikās ar 4. vietas ieguvējām “Bertānu Valmieras basketbola skolu” un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 53:63. Līdz ar to finālā mūsu komandai cīņa par bronzas medaļām ar “RSU-2”, kas otrajā pusfināla spēlē piekāpās Ventspils sporta skolai “Spars”. BK “Jelgava-BJSS” sezonas pēdējā spēlē uzvarēja ar rezultātu 61:42 un ieguva bronzas medaļas. Bronzas spēlē rezultatīvākās ar 14 gūtiem punktiem jelgavnieču rindās bija Viktorija Ivanova un Ivanda Hudjakova, 10 punktus pievienoja Alise Karlsone. BK “Jelgava” valdes priekšsēdētājs Dins Ušvils par nule kā aizvadīto sezonu saka tā: “Meitenes bija to pelnījušas.”

Treneris E.Ausējs vērtē, ka sezona bijusi ļoti laba, jo izdevies izpildīt izvirzītos uzdevumus un sasniegt nospraustos mērķus. “Pusfināla spēlē pret Valmieras komandu diemžēl neizpildījām tam, kam gatavojāmies, bet spēlē par 3. vietu savu spēli atradām. Iespējams, tāpēc, ka stress pēc pusfināla spēles bija beidzies. Smags darbs atmaksājas ātrāk vai vēlāk – kluba BK “Jelgava” sieviešu komanda ieguvusi pirmo medaļu,” tā treneris.

Arī viena no bronzas spēles rezultatīvākajām spēlētājām V.Ivanova uzskata, ka sezona ir aizvadīta uz pozitīvas nots: “Esmu gandarīta par sasniegto rezultātu. Gribu pateikt paldies komandas meitenēm par atdevi visas sezonas garumā, par emocijām, par attieksmi treniņos, kas motivēja mūs kā komandu kļūt labākai. Paldies trenerim par ieguldīto darbu, lai sasniegtu šo pozitīvo rezultātu. Un noteikti paldies visiem komandas atbalstītājiem, kas bija ieradušies mūs atbalstīt gan sezonas laikā, gan šajās brīvdienās uz fināla spēlēm. Bronzas spēlē katra meitene cīnījās līdz pēdējam, varēja just katras meitenes lielo jaudu un atdevi. Tāpēc es uzskatu, ka mēs esam pelnījušas šo medaļu.”

Komandā spēlēja Alise Karlsone, Viktorija Ivanova, Luīze Briede, Loreta Beitāne, Ivanda Hudjakova, Rebeka Nagle, Marita Mieze, Kate Katrīna Višņēvica, Sindija Smirnova, Diāna Brunava, Ronda Ozoliņa, Vivita Morusa, Renāte Budze, Amanda Budze, Paula Vizbule, Krista Anna Eglāja, Samanta Vidiņa, Marta Pelša, Katrīna Zemeža, Samanta Grigorjeva. Galvenais treneris – Edijs Ausējs, trenera asistents – Harijs Zelčs.

Latvijas sieviešu basketbola līgas 2. divīzijas čempionātā spēlēs desmit komandas: “Audentese Spordigümnaasium”, “BJBS Rīga/Jugla”, “BJBS Rīga/Juniores-2”, BK “Jelgava-BJSS”, “Latvija U-16”, “RBJSS Rīdzene”, “Rīgas Tehniskā universitāte”, “RSU-2”, ‘Valmiera Glass VIA/BVBS”, “Ventspils sporta skola “Spars””. Komandas pamatturnīrā aizvadīs divus apļus, un izslēgšanas turnīrā iekļūs četras labākās komandas.

Teksts: Sporta servisa centrs