BK Jelgava pamatturnīru noslēdz kā grupas līderi

15.februāra vakarā Jelgavas sporta hallē Ramirent NBL regulārās sezonas noslēdzošajā spēlē BK Jelgava tikās ar BK Liepāja/LSSS. Pēc neveiksmīgas pirmās ceturtdaļas mūsējiem tomēr izdevās atgūties un svinēt sezonas 15.uzvaru ar rezultātu 83:60. Pamatturnīru BK Jelgava noslēdz Rietumu grupas līdera pozīcijā, kas nozīmē, ka astotdaļfinālā jelgavniekiem pretī stāsies Austrumu grupas 8.vieta – Bertānu Valmieras BS.

Spēli abas komandas iesāka lēni un mazrezultatīvi – rezultātu atklāja mājinieki ar precīzu Armanda Gintera metienu, taču turpinājumā vairākas minūtes neviena no komandām neguva nevienu punktu. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām gan viesi bija pārņēmuši vadību un mūsējiem – -4 (8:12). Otrās ceturtdaļas otrajā pusē jelgavnieki rezultātu starpību samazināja un izvirzījās vadībā, tomēr puslaikā dodamies ar neizšķirtu (31:31). Trešā ceturtdaļa tika aizvadīta jelgavnieku zīme, mūsējiem izvirzoties stabilā +15 vadībā (58:43), un arī līdz spēles beigām viesiem spēles gaitu lauzt neizdevās. Ar rezultātu 83:60 svinam uzvaru.

Spēles rezultatīvākais spēlētājs ar 19 punktiem un 13 atlecošās bumbām BK Jelgava sastāvā šoreiz – Andrejam Šeļakovam. 12 punktus un 5 rezultatīvas piespēles sakrājis Kristaps Pļavnieks. 11 punktus guvuši divi komandas spēlētāji – Armands Seņkāns, kurš izcīnījis arī 8 atlecošās bumbas un Ralfs Normunds Pavārs, kurš papildus guvis 4 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Kaspars Neimanis (9), Mārtiņš Šteinbergs (5), Jānis Dilevka (5), Jānis Bērziņš (3), Rūdis Bundzēns (3), Salvis Fiļipovs (3), Armands Ginters (1), Rihards Pirogs.

Ar nākamo spēli BK Jelgava iesāks Ramirent Nacionālās basketbola līgas astotdaļfinālu, kurā sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar Austrumu grupas 8.vietu – Bertānu Valmieras BS. Informācija par spēles laiku sekos. Savukārt mūsu Latvijas Sieviešu basketbola līgā spēlējošā BK Jelgava/BJSS jau trešdien, 21.februārī, Zemgales OC tiksies ar RSU-2. Spēles sākums plkst.19.00.