BK Jelgava ar uzvaru nepietiek – noslēdzam Latvijas basketbola Užavas kausu

Pirmdienas vakarā BK Jelgava Latvijas basketbola Užavas kausa ietvaros 2.kārtas atbildes spēlē tikās ar savu pretinieci Salaspils SS. Šai spēlei bija izšķiroša nozīme – pāra uzvarētājs nākamajā spēles kārtā tiksies ar Pafbet Latvijas – Igaunijas basketbola līgas vienību BK Liepāja, savukārt zaudētājiem dalība turnīrā būs noslēgusies. Mūsējie pēc zaudējuma pirmajā spēlē bija 22 punktu deficītā, tāpēc šoreiz ar uzvaru vien nepietika. Ar rezultātu 80:72 un kopsummā -14 noslēdzam dalību LBUK.

Spēli abas komandas iesāka lēni, pirmos punktus gūstot vien pirmās minūtes beigās. Turpinājumā vadībā izvirzījās mājinieki, pirmo ceturtdaļu mūsējiem noslēdzot ar -4 (15:19). Otrā nogriežņa pirmajā minūtē kontroli pār notikumiem laukumā pārņēma jelgavnieki un gandrīz 6 minūtes neļāva gūt pretiniekam nevienu punktu, turklāt spēles 15 minūtē, mūsējiem bija izdevies iekrāt jau +16 (35:19). Pēc tam gan uzbrukums “iebuksēja” un puslaikā dodamies ar +10 (38:28). Spēles trešajā nogrieznī Salaspils SS izlīdzināja rezultātu starpību un laukumā bija vērojama aizraujoša cīņa. 10 minūtes līdz spēles beigām neliels pārsvars tomēr BK Jelgava (57:54). Noslēdzošajā ceturtdaļā bija skaidrs, ka mūsējo dalība turnīra turpinājumā kļūst aizvien neticamāka, neskatoties uz uzvaru, jo nepieciešamo pārsvaru sakrāt neizdosies. Spēli un līdz ar to arī dalību turnīrā noslēdzam ar rezultātu 80:72.

BK Jelgava/BJSS sastāvā 20 punktus un 13 atlecošās bumbas guvis Armands Ginters. Andris Justovičs sametis 12 punktus un iedevis 3 rezultatīvas piespēles, savukārt pa 10 punktiem guvuši Mārtiņš Šteinbergs un Jānis Dilevka, kurš izcīnījis arī 4 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava komandā: Kristaps Pļavnieks (9), Jānis Bērziņš (8), Kaspars Neimanis (6), Ralfs Normunds Pavārs (5), Toms Bitītis, Salvis Fiļipovs.

Ramirent Nacionālās basketbola līgas nākamo spēli BK Jelgava aizvadīs izbraukumā, 17.novembrī plkst.20.00, DEPO sporta zālē tiekoties ar RTU vienību. Savukārt BK Jelgava/BJSS paredzētā 15.novembra mājas spēle šobrīd ir atcelta, par mainīto norises laiku informācija sekos.