Jau šonedēļ startēs Jelgavas čempionāts basketbolā vīriešiem!

Jau sestdien, 14. oktobrī, Jelgavas sporta hallē tiks aizvadīta pirmā spēļu kārta 2023.gada Jelgavas čempionātam baskebolā vīriešiem. Šoreiz par čempionu titulu cīnīsies astoņas komandas – Doks, NĪP, Skandijs/ERTE Grupa, Rokiji, Alvila Dēli, Vilki, Juvi un BK Trakie Minjoni/apgade.lv.

Šoreiz turnīru komandas aizvadīs divās kārtās. Sākotnēji tiks aizvadīts pirmais spēļu aplis ar septiņām spēļu kārtām, no oktobra līdz decembrim. Bet otrais turnīra aplis notiks no februāra līdz aprīlim. Pēc tā tiks aizvadītas izslēgšanās spēlēs, kur savā starpā noskaidros fināla pārus – pusfināla uzvarētāji sacentīsies par 1.vietu, pusfinālu zaudētāji – par 3.vietu. Turnīra pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar naudas balvām, bet uzvarētājs kļūst par Jelgavas čempionu un iegūs kausu, kā arī tiesības pārstāvēt pilsētu Zemgales čempionu turnīrā

Sacensības organizē Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs” sadarbībā ar biedrību “Basketbola klubs “Jelgava”” ar mērķi attīstīt amatieru basketbolu Jelgavā, paaugstināt sportisko meistarību un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās un regulārās sporta nodarbībās.