BK Jelgava/BJSS LSBL Final Four noslēdz 4.vietā

Aizvadītajā nedēļas nogalē BK Jelgava/BJSS aizvadīja Latvijas Sieviešu basketbola līgas Final Four turnīru Ventspilī. Mūsu dāmas pusfinālā ar rezultātu 82:56 piekāpās turnīra uzvarētājām RSU-2 vienībai, savukārt svētdien strīdīgā un emocionālā spēlē ar rezultātu 65:57 piekāpās Jūrmalas spēlētājām.

Sestdienas pēcpusdienā BK Jelgava pirmajā turnīra spēlē uz laukuma tikās ar spēcīgo RSU-2 vienību. Jelgavniecēm izdevās noturēt vadības grožus pirmās piecas minūtes, tomēr drīz vien rīdzinieces pārņēma kontroli pār notikumiem laukumā un ceturtdaļas turpinājumā iedzina mūsējās 16 punktu deficītā (9:25). Līdz puslaika pārtraukumā pretinieču pārsvars bija pieaudzis jau līdz +24 (19:43), kas principā izlēma spēles likteni. Spēles turpinājumā dižu izmaiņu laukumā nebija, un, lai arī elgavniecēm izdevās rezultātu starpību periodiski mazliet samazināt, RSU-2 pārsvars bija pārliecinošs un nepārvarams. Trešo ceturtdaļu noslēdzam ar 35:55, savukārt visā spēlē atzīstam pretinieču pārākumu ar rezultātu 56:82.

Rezultatīvākā spēlētāja BK Jelgava/BJSS komandā ar 20 punktiem un 12 atlecošajām bumbām – Ivanda Hudjakova. Alise Karlsone spēlē guvusi 12 punktus un 15 atlecošās bumbas, savukārt Klintai Dambrānei – 8 punkti un 5 atlecošās bumbas. Pārējās punktu guvējas BK Jelgava/BJSS sastāvā: Luīze Briede (5), Viktorija Ivanova (3), Liene Stalidzāne (3), Rebeka Nagle (3), Ivonna Paegle (2).

Spēlē par trešo vietu BK Jeglava/BJSS tikās ar Jūrmalas vienību, kas pusfināla spēlē ar 69:72 piekāpās Ventspils sporta skolai Spars. Mūsējās aizvadīja veiksmīgu pirmo ceturtdaļu, kuru noslēdza ar daudzsološu +8 (16:8). Otrajā ceturtdaļā abas komandas bija mainītās lomās, un puslaika pārtraukumā dodamies jau ar -2 (24:26). Trešajā ceturtdaļā abas komandas aizvadīja saspringtā cīņā, vairākas reizes mainoties līdera pozīcijām, tomēr nogriežņa otrajā pusē vairākus bezatbildes punktus gūst jelgavnieces, kas ļauj atkal izvirzīties vadībā (47:38). Spēles pēdējais nogrieznis jegavniecēm tika aizvadīts emocionāli grūtā atmosfērā, kas ietekmēja arī rezultātu un principā izlēma spēles iznākumu. Diemžēl bronzas spēlē ar rezultātu 57:65 piekāpjamies Jūrmalas vienībai, līdz ar to turnīru noslēdzam 4.vietā.

Alise Karlsone spēlē guvusi 12 punktus un 9 atlecošās bumbas. 9 punkti, 7 atlecošās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles šoreiz Ivandai Hudjakovai, savukārt Marita Mieze papildus 9 gūtiem punktiem sakrājusi arī 5 atlecošās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles. Pārējās punktu guvējas mūsējoe vienībā: Klinta Dambrāne (7), Liene Stalidzāne (7), Rebeka Nagle (5), Luīze Briede (3), Tīna Makarova-Makaronoka (3), Ivonna Paegle (2).

Līdz ar to BK Jelgava/BJSS ir noslēgusi LBSL sezonu. Savukārt Ramirent Nacionālajā basketbola līgā spēlējošā BK Jelgava turpina cīņu par čempiona titulu un otro ceturtdaļfināla spēli pret LU/BS Rīga aizvadīs izbraukumā, Hanzas vidusskolā, 21.martā plkst.19.00.