BK Jelgava droši iesoļo Ramirent Nacionālās baskebola līgas ceturtdaļfinālā!

Piektdienas vakarā BK Jelgava izbraukumā aizvadīja otro Ramirent Nacionālās basketbola līgas astotdaļfināla spēli pret VEF BA Valkā. Tā kā pirmajā savstarpējā spēlē jelgavnieki bija izcīnījuši drošu uzvaru, tad šī spēle bija izšķirošā un pēdējā iespēja pretiniekiem pacīnīties par vietu nākamajā spēļu kārtā. Tomēr mūsējie valcēniešiem dižas cerības nedeva un arī šoreiz izcīnīja pārliecinošu panākumu ar rezultātu 102:84.

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā notikumus laukumā kontrolēja BK Jelgava vīri, taču lielu atrāvienu mājinieki pagaidām nepieļāva. Pēc desmit nospēlētām minūtēm mūsējiem +4 (25:21). Spēles otrais nogrieznis sākās ar mūsējo 9 bezatbildes punktiem un, lai arī turpinājumā VEF BA Valkā starpību atkal saruncināja, līdz puslaika pārtraukumam jelgavniekiem izdevās uzaudzēt jau drošāku +10 vadību (49:39). Pēc puslaika pārtraukuma laukumā vadības groži joprojām atradās mūsējo rokās, pēc trešās ceturtdaļas rezultāts uz tablo rādīja jau 79:57, un spēles liktenis lielā mērā bija izlemts. Lai arī spēles noslēdzošo ceturtdaļu veksmīgāk aizvadīja mājinieki, tomēr izlidzināt rezultātu viņiem neizdevās. Ar rezultātu 102:84 izcīnām uzvaru un vietu ceturtdaļfināla spēļu kārtā.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava sastāvā ar 24 punktiem un 8 atlecošajām bumbām spēlē pret VEF BA Valkā – Armands Seņkāns. Kristapam Pļavniekam šoreiz 21 punkts, 5 atlecošās bumbas un 5 rezultatatīvas piespēles, savukārt 18 punkti, 3 atlecošās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles – Jāņa Bērziņa kontā. Pārējie punktu guvēji mūsējo vienībā: Uldis Feldmanis (16), Armands Ginters (12), Roberts Mednis (4), Mārtiņš Šteinbergs (3), Markuss Tramdaks (3), Salvis Fiļipovs (1).

BK Jelgava pretinieks Ramirent Nacionālās basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlēs būs Austrumu grupas 3.vieta – LU/BS Rīga. Informācija par spēļu laikiem būs pieejama nākamās nedēļas laikā.  Savukārt Pullman LSBL spēlējošā BK Jelgava/BJSS noslēdzošajā pamatturnīra spēlē atzina Sporta skola Spars parākumu (63:66). Situācija turnīra tabulā ir tāda, ka lai uzzinātu vai mūsu dāmas piedalīsies “Fināla-4”, vai nē, ir jāgaida pēdējās spēles rezultāts. Tā notiks 14.marta vakarā.