BK Jelgava un BK Jelgava/BJSS – katrai pa drošai uzvarai

Aizvadītajā nedēļā abas BK Jelgava komandas aizvadīja mājas spēles – BK Jelgava/BJSS ceturtdien Pullman Latvijas Sieviešu basketbola līgas spēlē ar resultātu 72:46 uzvarēja Valmiera GLASS VIA/BVBS vienību, savukārt Ramirent Nacionālās baskebola līgas vienība BK Jelgava piektdien ar rezultātu 107:66 svinēja pārliecinošu uzvaru pār Spars/Ventspils Augstskola vienību.

1.decembra vakarā BK Jelgava/BJSS Zemgales OC basketbola laukumā tikās ar Valmiera GLASS VIA/BVBS vienību. Spēles sākumu veiksmīgāk iesāka viesi – gandrīz pusi pirmās ceturtdaļas mūsējās nespēja gūt nevienu punktu, kas ļāva valmierietēm izvirzīties vadībā ar 6:0, tomēr līdz pirmās desmitminūtes beigām jelgavnieces spēja atgūties un pārņemt vadības grožus (14:12). Spēles otro nogriezni abas komandas iesāka lēni, divas minūtes punktus neguva neviena no komandām. Turpinājumā BK Jelgava/BJSS spēja atjaunot dažu punktu pārsvaru un puslaikā doties ar +6. Spēles trešajā ceturtdaļā spēles gaita ritēja bez izmaiņām un 10 minūtes līdz spēles beigām jelgavnieces savu pārsvaru bija mazliet palielinājušas līdz +9 (47:38). Spēles noslēdzošā ceturtdaļa BK Jelgava bija visrezultatīvākā un mūsu dāmas guva 3 reizes vairāk punktu par pretiniecēm. Spēli noslēdzam ar uzvaru ar rezultātu 72:46.

Rezultatīvākā spēlētāja BK Jelgava/BJSS komandā ar 15 gūtiem punktiem un 6 atlecošajām bumbām – Ivanda Hudjakova. Pa 10 punktiem guvušas Marita Mieze un Laura Zambrāne, kas papildus izcīnīnījusi arī 6 atlecošās bumbas. Pārējās punktu guvējas BK Jelgava/BJSS komandā: Kate Višņēvica (9), Klinta Dambrāne (7), Alise Karlsone (5), Rebeka Nagle (5), VIktorija Ivanova (4), Rebeka Gorbunova (4), Luīze Briede (3).

Savukārt 2.decembra vakarā Jelgavas sporta halles laukumā BK Jelgava uzņēma Spars/Ventspils Augstskola. Jelgavnieki jau pirms spēles bija izteikti dueļa favorīti, un jau no pirmajām spēles minūtēm tas bija redzams arī laukumā – pēc 10 nospēlētām minūtēm mūsējie bija guvuši divreiz vairāk punktu (28:14). Arī spēles turpinājumā mūsējie turpināja kontrolēt notikumus laukumā – puslaika pārtraukumā dodamies ar +20 (49:29), savukārt pēc trešās ceturtdaļas jelgavnieku vadība pieauga līdz +30 (79:49). Spēles pēdējais nogrieznis bija tikai formalitāte un šoreiz svinam pārliecinošu uzvaru ar sezonas 3. simtu – 107:66.

Varenu 29 punktu guvumu sakrājis Armands Seņkāns, kas papildus izcīnījis arī 11 atlecošās bumbas. Edgars Krūmiņš pievienokjis 21 punktu un 11 atlecošās bumbas. 13 punkti Ulda Feldmaņa kontā. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Jānis Bērziņš (11), Armands Ginters (10), Kristaps Pļavnieks (10), Mārtiņš Šteinbergs (6), Markuss Tramdaks (5), Toms Bitītis (2).

Ramirent Nacionālās basketbola līgas nākamo spēli BK Jelgava aizvadīs 10.decembrī plkst.19.00, kad izbraukuma spēlē tiksimies ar BS Tukums/TSS. Savukārt Pullman Latvijas sieviešu basketbola līgā spēlējošā BK Jelgava/BJSS jau 8.decembrī Zemgales OC uzņems RTU vienību. Sākums plkst.20:00.

Savukārt, nākamo spēli Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas turnīra ietvaros, kas izlems BK Jelgava tālāko dalību turnīrā, aizvadīsim mājās – 13.decembrī Jelgavas sporta hallē, plkst.20.00 tiekoties ar BK Kandava/Anzāģe.