BK Jelgava Latvijas basketbola Užavas kausu uzsāk ar 10 punktu deficītu

Aizvadītajā nedēļā ar izbraukuma spēli BK Jelgava uzsāka dalību Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas turnīrā. Šoreiz turnīrā iesaistamies 3.spēļu kārtā, kurā tiekamies ar BK Kandava/Anzāģe vienību. Pirmajā dueļa spēlē 30.novembrī BK Jelgava ar rezultātu 74:84 piekāpās mājiniekiem.

Jau spēles sākumā vadībā izvirzījās mājinieki, kas nepilnās 3 nospēlētās minūtēs bija guvuši 8 bezatbildes punktus. Arī ceturtdaļas turpinājumā notikumus laukumā turpināja kontrolēt BK Kandava/Anzāģe, taču līdz ceturtdaļas beigām mūsējiem izdevās rezultātu starpību samazināt līdz 2 punktu robežai (17:19). Otro ceturtdaļu mājinieki atkal iesāka ar 5 bezatbildes punktiem, un, lai arī vienu brīdi jelgavnieki bija vien viena punkta attālumā, apturēt pretiniekus neizdevās. Puslaika pārtraukumā ejot rezultāts uz tablo 39:32 par labu BK Kandava/Anzāģe. Arī spēles turpinājumā mūsējiem neizdevās pārņemt vadības grožus, tomēr mājiniekus komfortablā vadībā nelaidām – pēc trešās ceturtdaļas mūsējiem -7 (49:56). Noslēdzošā nogriežņa pirmajā pusē BK Jelgava izdevās pietuvoties līdz -4 robežai, tomēr ceturtdaļas turpinājumā laukuma saimnieki lika mūsējiem pieļaut virkni ar kļūdām, kas diemžēl izlēma spēles likteni. Pirmo savstarpējo spēli noslēdzam ar zaudējumu ar rezultātu 74:84.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava sastāvā šoreiz Kristaps Pļavnieks, kas guvis 16 punktus un izcīnījis 4 atlecošās bumbas. Armands Ginters pretinieku grozā sametis 12 punktus, savukārt pa 11 punktiem guvuši Armands Seņkāns un Nauris Miezis, kas papildus sakrājis arī 6 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava vienībā: Uldis Feldmanis (10), Mārtiņš Šteinbergs (6), Edgars Krūmiņš (5), Jānis Bērziņš (3).

Atbildes spēli, kas izlems BK Jelgava tālāko dalību turnīrā, aizvadīsim mājās, 13.decembrī Jelgavas sporta hallē. Sākums plkst.20.00. Ramirent Nacionālās basketbola līgas nākamo spēli BK Jelgava aizvadīs 10.decembrī plkst.19.00, kad izbraukuma spēlē tiksimies ar BS Tukums/TSS. Savukārt Pullman Latvijas sieviešu basketbola līgā spēlējošā BK Jelgava/BJSS jau 8.decembrī Zemgales OC uzņems RTU vienību. Sākums plkst.20:00.