BK Jelgava astotdaļfinālam iziet cauri pārliecinoši

Šonedēļ BK Jelgava aizvadīja Ramirent Nacionālās basketbola līgas astotdaļfināla spēles, kurās tikās ar līgas Austrumu grupas 7.vietā esošo komandu – VEF BA Valkā. Šajā spēļu kārtā uzvarētājs tiek  noskaidrots divu spēļu summā. Jau pirms spēles bija skaidrs, ka dueļa favorīti ir mūsējie, kas pierādījās arī praksē. Jelgavnieki abās spēlēs izcīnīja uzvaru – pirmajā spēlē ar drošu +11 (71:82), savukārt otrajā spēlē, VEF BA Valkā izrādot lielāku pretestību, vien ar +4 (72:68).

Pirmajā astotdaļfināla spēlē pārliecinoši labāki visas spēles garumā bija jelgavnieki – lai arī spēles pirmajā puslaikā komandas mainījās līdera lomām 5 reizes un puslaika pārtraukumā devās vien ar +5 (39:34), otrajā puslaikā laukumā stabili dominēja mūsējie, spēli noslēdzot ar +11 (71:82). Rezultatīvākais mūsu komandā ar 25 punktiem un 5 rezultatīvām piespēlēm šoreiz Kristaps Pļavnieks. 13 punktus guvis Armands Ginters, savukārt Edgara Krūmiņa kontā 11 punkti. Pārējie punktu guvēji: Roberts Pāže (9), Armands Seņkāns (8), Jānis Bērziņš (7), Mārtiņš Šteinbergs (5), Uldis Feldmanis (4).

Otrajā astotdaļfināla spēlē abas komandas tikās Jelgavas sporta hallē. Jau no pirmajām spēles minūtēm bija skaidrs, ka viesi vietu ceturtdaļfinālā bez cīņas neatdos. VEF BA Valkā spēles pirmajā puslaikā atradās vadībā, vienu brīdi sakrājot pat +9, tomēr pārtraukumā ejot jau vien ar +5 pārsvaru (37:32). Trešajā ceturtdaļā jelgavnieki uzsāka pakaļdzīšanos, un desmit minūtes līdz spēles beigām mūsējiem bija jau +1 (56:55). Spēles noslēdzošajā nogrieznī vadību laukumā pārņēma BK Jelgava, un to neizlaida līdz spēles beigām, izcīnot svarīgu uzvaru ar rezultātu 72:68. Ar 2 uzvarētām spēlēm un +15 punktiem summā mūsējie nodrošina vietu nākamajā spēļu kārtā. Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku vidū – Kristaps Pļavnieks, kurš sakrājis 17 punktus, 5 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles. Ar 13 punktiem, 5 atlecošajām bumbām un 5 izprovocētām piezīmēm spēlē atzīmējās Edgars Krūmiņš, savukārt 9 punkti un 7 atlecošās bumbas guvis Uldis Feldmanis. Pārējie punktu guvēji: Mārtiņš Šteinbergs (8), Armands Seņkāns (8), Roberts Pāže (6), Armands Ginters (4), Jānis Bērziņš (4), Andris Justovičs (3).

BK Jelgava Ramirent Nacionālās basketbola līgas ceturtdaļfināla spēļu pretiniekus uzzinās jau rīt. Arī ceturtdaļfinālā cīņa par vietu pusfinālā ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Visas spēles būs vērojamas Latvijas Basketbola savienības Youtube kanālā.