No Igaunijas uzvaru atvest nezidodās

BK Jelgava/BJSS pirmā LSBL sezona tuvojas noslēgumam – jau ceturtdien, 14.martā, mūsu komanda aizvadīs pēdējo spēli, kad mājās, Jelgavas sporta hallē, uzņems SBK Liepāja/LSSS. Komanda ir tikko atgriezusies no izbraukuma Igaunijā, kur aizvadīja 2 spēles – svētdien ar rezultātu 78:53 piedzīvoja zaudējumu G4S Noorteliiga, savukārt pirmdien mūsējās piekāpās Audentese Spordiklubi vienībai ar 70:61.

Svētdienas spēlē uz laukuma ļoti ātri bija skaidrs, kurš ir “laukuma saimnieks” gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē – igaunietes ātri vien izvirzījās vadībā un 1/4 spēja gūt gandrīz divreiz vairāk punktu nekā mūsējās (21:11). 2/4 jelgavniecēm neizdevās uzlabot metienu precizitāti un spēli aizsardzībā, puslaika pārtraukumā ejot jau ar -13 (36:23). Pēc puslaika pārtraukuma spēles gaita uz laukuma diži nemainījās – 3/4 G4S Noorteliiga guva par 8 punktiem vairāk, palielinot rezultāta starpību līdz 23 punktiem (63:40), līdz ar to praktiski iznīcinot BK Jelgava/BJSS cerības uz uzvaru mačā. Spēles noslēdzošajā nogrieznī mūsējās spēja rezultāta starpību mazliet samazināt un noslēgt spēli ar -25 (78:53), piekāpjoties G4S Noorteliiga.

11 punktus svētdienas spēlē guvušas Alise Karlsone, kam pievienojusi arī 7 atlecošās bumbas, un Marta Milta, kam papildus arī 5 atlecošās bumbas un komandas lielākais efektivitātes rādītājs – 11 punkti. Enija Ķīvīte pretinieku grozā sametusi 8 punktus, kā arī izprovocējusi 5 pretinieču piezīmes. Pārējās punktu guvējas: Diāna Dude (7), Dace Blūma (5), Annija Ķergalve (5), Inga Staņuna (4), Katrīna Kārkle (1), Undīne Laugale (1).

Pirmdienas spēle, kurā uz laukuma BK Jelgava/BJSS tikās ar Audentese Spordiklubi vienību, spēle bija spraigāka, ko pierāda 7 vadības maiņas 40 spēles minūšu laikā. Pēc 1/4 mājinieces bija viena tālmetiena attālumā (16:13) un, lai arī jelgavnieces 2/4 sākumā vairākas reizes spēja rezultātu izlīdzināt un uz īsu brīdi arī pārņemt vadību, ceturtdaļas turpinājumā mūsējās gandrīz 5 minūtes nespēja gūt nevienu punktu, kas ļāva igaunietēm iekrāt komfortablu +8 pārsvaru (33:25). 3/4 sākumā BK Jelgava/BJSS spēja starpību samazināt līdz -1 un turpinājumā turēties dažu punktu attālumā no pretiniecēm. 3/4 noslēdzam ar cerīgu -1 (48:47). Spēles 34.minūtē rezultāts uz tablo – 51:51, tomēr turpinājumā mājinieces īsā laikā gūst 7 punktus un vēlāk turpina kontrolēt notikumus laukumā, panākot pat +12. Lai arī jelgavnieces spēj rezultāta starpību mazliet samazināt, nopietnu apdraudējumu Audentese Spordiklubi uzvarai radīt neizdodas. Spēli noslēdzam ar zaudējumu ar rezultātu 70:61.

Rezultatīvākā spēlētāju BK Jelgava/BJSS sastāvā ar 13 punktiem, 8 atlecošajām bumbām un 4 atlecošajām bumbām – Alise Karlsone. 11 punkti, 10 atlecošās bumbās, 8 izprovocētas piezīmes un 17 efektivitātes punkti Diānai Dudei, savukārt Daces Blūmas kontā – 10 punkti. Pārējas punktu guvējas: Katrīna Kārkle (8), Annija Ķergalve (8), Enija Ķīvīte (5), Inga Staņuna (3), Diāna Brunava (3).

Nākamo un noslēdzošo spēli LSBL vienība aizvadīs mājās, 14.martā, kad Jelgavas sporta hallē tiksies ar SBK Liepāja/LSSS vienību. Spēli sākam plkst.19:00! Ceturtdienas spēlē noskaidrosim arī trešo finālistu, kurš LBL2 1/8 fināla mājas spēlē cīnīsies par lielo līdzjutēju balvu – Kristapa Porziņģa oficiālajiem sporta apaviem adidas Pro Bounce 2018, ko sarūpējuši mūsu draugi un atbalstītāji baskebola veikals Probasketball!

Atgādinām, ka mūsu LBL2 vienība BK Jelgava/LLU aizvadītajā piektdienā ar spēli pret Valmiera Glass/ViA 2 noslēdza LBL2 pamatturnīru. Šobrīd BK Jelgava/LLU ieņem 1.vietu turnīra tabulā, bet mūsu 1/8 pretinieks tiks noskaidrots pēc 18.marta, kad tiks aizvadīta pēdējā LBL2 pamatturnīra spēle.