BK Jelgava/BJSS ar mājas spēli noslēdz pirmo LSBL sezonu

Ceturtdienas vakarā LSBL spēlējošā BK Jelgava/BJSS aizvadīja sezonas noslēdzošo spēli, kurā mājās tikās ar SBK Liepāja/LSSS vienību. Viesi jau no pirmajām spēles minūtēm ieguva vadības grožus un visas spēles laikā mūsu komandai kurzemnieces apturēt neizdevās. Pirmo LSBL sezonu noslēdzam ar zaudējumu ar rezultātu 62:88.

Jau spēles 1/4 SBK Liepāja/LSSS ar precīzu tālmetienu izvirzījās vadībā, kuru noturēja visas 40 spēles minūtes. Jelgavnieces rezultātu atklāja 3.minūtes beigās, tomēr noķert liepājnieces neizdevās – līdz 1/4 beigām viesi bija paspējuši iekrāt +8 pārsvaru (15:23). Lai arī 2/4 gandrīz 3 minūtes neviena no komandām nespēja gūt nevienu punktu, līdz nogriežņa beigām SBK Liepāja/LSSS palielināja savu pārsvaru līdz +13 (26:39). Pēc puslaika pārtraukuma abas komandas aizvadīja spraigas 10 spēles minūtes, jelgavniecēm laukumā atgriežoties ar jaunu cīņassparu un gūstot tikai par 2 punktiem mazāk nekā pretinieces – 3/4 noslēdzam ar rezultātu 53:68. Diemžēl cerīgai 3/4 sekoja mazrezultatīvas un ļoti neveiksmīgas noslēdzošās 10 spēles minūtes, kuru laikā guvām tikai 9 punktus, kas ļāva viesiem svinēt uzvaru ar 62:88. 

Spēlē pret SBK Liepāja/LSSS gandrīz visas spēlētājas guvušas punktus, rezultatīvākā mūsu komandā ar 20 punktiem, 9 atlecošajām bumbām, 6 izprovocētām piezīmēm un 18 efektivitātes punktiem – Diāna Dude. Pa 8 punktiem Diānai Brunavai un Annijai Ķergalvei, kas papildus izcīnījusi arī 6 atlecošās bumbas. Pārējās punktu guvējas BK Jelgava/BJSS sastāvā: Marta Milta (6), Enija Ķīvīte (5), Inga Staņuna (5), Alise Karlsone (3), Katrīna Kārkle (2), Dace Blūma (2), Ieva Stallīte (2), Undīne Laugale (1).

Līdz ar šo spēli BK Jelgava/BJSS ir noslēgusi pirmo LSBL sezonu. Atgādinām, ka mūsu LBL2 vienība BK Jelgava/LLU LBL2 pamatturnīru noslēdza pagājušajā nedēļā ar spēli pret Valmiera Glass/ViA 2. Šobrīd BK Jelgava/LLU ieņem 1.vietu turnīra tabulā, bet mūsu 1/8 pretinieks tiks noskaidrots šovakar, kad savu spēli aizvadīs RTU komanda. Ja RTU izdosies uzvarēt Liepājas basketbolistus, tad par mūsu 1/8 fināla pretiniekiem kļūs RTU. Ja nē, tad 1/8 finālā pretī mums stāsies Rīdzene/ Sportapunkts basketbolisti. Atgādinam, ka 1/8 finālā ir paradzētas 2 spēles un uzvarētājs tiek noskaidrots to summā. Pirmā spēle BK Jelgava/LLU vienībai būs jāaizvada izbraukumā.