Uzvara LBL2, zaudējums LSBL

Šonedēļ BK Jelgava komandas aizvadīja spēles LSBL un LBL2. Baltijas sieviešu čempionātā spēlējošā BK Jelgava/BJSS pirmdien uzņēma BS Rīga/TTT/Kadetes, pret kurām arī trešajā tikšanās reizē piedzīvots zaudējums ar rezultātu 58:66. Dienu vēlāk, otrdien, uz laukuma izbraukuma spēlē kāpa BK Jelgava/LLU, kas mērojās spēkiem ar OC Limbaži vienību. Pēc lieliskas pēdējās ceturtdaļas mūsējie svinēja uzvaru ar 96:69.

LSBL spēli mūsējās iesāka ļoti apņēmīgi un daudzsološi, pirmajās minūtēs panākot pat +8, tomēr ceturtdaļas otrajā pusē viesi pārņēma vadības grožus, 1/4 noslēdzot ar 15:23. 2/4, lai arī abas komandas aizvadīja mazrezultatīvu spēli, rīdziniecēm izdevās palielināt savu pārsvaru līdz +10 (26:36). Pēc puslaika pārtraukuma spēles gaita ievērojami nemainījās, BS Rīga/TTT/Kadetēm vēl joprojām esot vadībā arī 10 minūtes pirms spēles beigām (43:52). Spēles noslēdzošā nogriežņa vidū jelgavniecēm izdevās rezultāta starpību samazināt līdz 5 punktiem, tomēr tuvāk pretiniecēm tikt neizdevās – spēli noslēdzam ar zaudējumu ar rezultātu 58:66.

Rezultatīvākā spēlētāja BK Jelgava/BJSS ar 16 punktiem, 8 atlecošajām bumbām, 6 rezultatīvām piespēlēm un 27 efektivitātes punktiem – Diāna Dude, savukārt Enijas Ķīvītes „kontā” 10 punkti. Alise Karlsone guvusi 9 punktus un izcīnījusi 10 atlecošās bumbas. Pārējās punktu guvējas: Katrīna Kārkle (8), Dace Blūma (7), Marta Milta (4), Ieva Stallīte (4).

LBL2 izbraukuma spēli BK Jelgava/LLU, kas uz laukuma tikās ar OC Limbaži, iesāka pārliecinoši, tomēr drīz vien mājinieki mūsējos panāca un turpinājuma spēle ritēja samērā līdzīgi. Rezultāts uz tablo pēc 1/4 rādīja 23:28, par labu mūsējiem. 2/4 pirmās 2 minūtes abām komandām neveicās ar metienu precizitāti, bet turpinājumā mājinieki samazināja mūsējo pārsvaru līdz minimālam -1 un vairākkārt izlīdzināja rezultātu. Puslaikā ejot mums vairs tikai +2 (45:43). 3/4 uz laukuma bija vērojama sīva cīņa, nogriežņa beigās, mūsējiem tomēr nospēlējot mazliet veiksmīgāk, izdodas atjaunot +5 pārsvaru (56:61). Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā BK Jelgava/LLU rādīja lielisku sniegumu, pirmās 4,5 minūtes neļaujot pretiniekiem gūt nevienu punktu un kopumā gūstot 35 punktus. Visu spēli noslēdzam ar drošu uzvaru ar rezultātu 69:96.

Jelgavnieku sastāvā 25 punktus guvuši Jānis Bērziņš un Armands Seņkāns, kurš papildus sakrājis arī 9 atlecošās bumbas, 6 izprovocētas piezīmes un 32 efektivitātes punktus. Uldis Feldmanis pretinieku grozā sametis 21 punktu un iedevis 7 rezultatīvas piespēles, savukārt Kaspars Neimanis, kas uz laukuma atgriezies pēc traumas, guvis 15 punktus. Pārējie punktu guvēji mūsējo sastāvā: Adrians Ganuļevičs (4), Reinis Avotiņš (4), Toms Bitītis (2).

Nākamās spēles abām komandām jau sestdien, kad BK Jelgava/BJSS aizvadīs LSBL spēli mājās, Zemgales OC, pret Daugavpils Universitāti, savukārt LBL2 vīri dosies izbraukumā pie Gulbenes Bukiem. Abu spēļu sākums plkst.14:00.