No Saldus ar uzvaru LSBL

Ceturtdien, Valentīndienas vakarā, BK Jelgava/BJSS aizvadīja LSBL izbraukuma spēli, kurā tikās ar BK Saldus/Sporta skola vienību. Spēles pirmās 3/4 mūsējās bija vadībā, bet abas komandas parūpējās par nervus kutinošu spēles noslēdzošo ceturtdaļu, kurā BK Jelgava/LLU tikai pēdējās sekundēs izcīnīja uzvaru ar 58:55.

Spēles 1/4 par 1 punktu labāku sniegumu uz laukuma rādīja mūsējās, pirmajā pārtraukumā ejot ar rezutātu 13:12. 2/4 BK Jelgava/BJSS izdevās rezultāta starpību palielināt un panākt pat 15 puntku starpību, tomēr līdz puslaiku beigām rezultāts uz tablo rādīja 31:21. Lai arī kopumā 3/4 vairāk punktu guva mājinieces, 10 minūtes pirms spēles beigām mūsējās atradās salīdzinoši komfortablā +8 vadībā (43:35). Abas komandas skatītājiem un līdzjutējiem sagādāja spraigu un emocionālu spēles noslēdzošo ceturtdaļu – vēl spēles 38.minūtē mūsējām bija +7, taču īsā laikā mājinieces izlīdzināja rezultātu un 47 sekundes līdz spēles beigām panāca +1. Tomēr 21 sekundi līdz spēles noslēgumam BK Saldus/Sporta skola spēlētājas saņēma 2 piezīmes, kas ļāva mūsējām ar realizētiem soda metieniem atgūt vadību un noslēgt spēli ar rezultātu 58:55.

Rezultatīvākā spēlētāja BK Jelgava/BJSS sastāvā ar 19 punktiem un 5 atlecošajām bumbām – Alise Karlsone. Diāna Dude spēlē guvusi 12 punktus, tai skaitā realizējusi 10 no 10 soda metieniem, 16 atlecošās bumbas, 6 rezultatīvas piespēles un izprovocējusi 7 piezīmes, kopā sakrājot 26 efektivitātes punktus. 9 punktus pretinieku grozā sametusi Vita Šadrova. Pārējās punktu guvējas mūsu komandā: Marta Milta (6), Katrīna Kārkle (3), Diāna Brunava (3), Dace Blūma (2), Enija Ķīvīte (2), Annija Ķergalve (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/BJSS aizvadīs pirmdien, 18.februārī, kad Zemgales OC plkst.19:00 uzņems BS Rīga/TTT/Kadetes. BK Jelgava/LLU nākamo spēli aizvadīs jau sestdien, kad izbraukumā tiksies ar šī brīža turnīra tabulas līderiem Kandava/COMPOR. Spēles sākums plkst.14:00.