BK Jelgava/LLU atgriežas uz uzvaru takas!

Piektdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja izbraukuma spēli Rīgā, kurā tikās ar RTU vienību. Jelgavniekiem pēc piedzīvota zaudējuma pēdējā mājas spēlē 16.02. pret Valmieras Glass/ViA bija svarīgi spēlē pret Rīgas Tehniskās universitātes studentiem izcīnīt uzvaru, lai ar rezervi noturētu pirmo vietu turnīra tabulā. Pēc lēna sākuma mūsējie, kā ierasts, atdzīvojās trešajā ceturtdaļā un ar rezultātu 78:54 izcīnīja uzvaru pār RTU.

Jelgavnieki spēli iesāka lēni – pirmās ceturtdaļas beigās RTU bija iekrājuši dažu punktu pārsvaru un rezultāts uz tablo rādīja 18:21. Otrajā ceturtdaļā mūsējiem izdevās ierobežot rīdzinieku spēli un izvirzīties vadībā, noslēdzot pirmo puslaiku ar +8 (40:32). Lielisku spēli BK Jelgava/LLU basketbolisti aizvadīja trešajā ceturtdaļā, ļaujot RTU iemest vien 7 punktus un panākot +26 (65:39), kas lielā mērā izlēma spēles likteni. Pēdējā ceturtdaļa nekādus pārsteigumus nesagādāja, un mūsējie svinēja drošu uzvaru ar rezultātu 78:54.

BK Jelgava/LLU rezultatīvākais spēlētājs spēlē pret RTU – piektdienas gaviļnieks Kalvis Krūmiņš – spēlē sakrājis 20 punktus, 5 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles. 13 punktus, 4 atlecošās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles Tomam Bitītim, savukārt 11 punkti, 4 atlecošās bumbas un 4 izprovocētas piezīmes – centra spēlētājam Jēkabam Rozītim. Uldis Feldmanis spēlē guvis 10 punktus, 10 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU sastāvā: Andris Justovičs (5), Elvis Satovskis (5), Kaspars Neimanis (4), Edijs Frīdmanis (4), Jānis Bērziņš (3), Emīls Kravinskis (3). Spēlē pret RTU jelgavnieki bija devuši iespēju atpūsties komandas kapteinim Salvim Mētram. 

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs Gulbenē, 3.martā, kur tiksies ar Gulbenes Buki/BJSS vienību. Iepriekšējā komandu tikšanās reizē Jelgavā februāra vidū ar rezultātu 86:83 triumfēja mājinieki, tomēr spēle solās būt spraiga un interesanta, jo šobrīd gulbenieši ieņem 2.vietu turnīra tabulā.