Pārtrūkst BK Jelgava/LLU iespaidīgā 15 uzvaru sērija

Piektdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja spēli pret Valmiera Glass/ViA, kurā jau no pirmajām spēles minūtēm bija iedzinējos. Diemžēl jelgavniekiem tā arī neizdevās atrast pretargumentus valmieriešiem, tādējādi mūsējie ar rezultātu 79:90 piedzīvoja otro zaudējumu LBL2 regulārā turnīra 2.spēļu aplī. Atgādinam, ka līdz spēlei pret Valmieras vienību jelgavnieki bija piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu – izbraukuma spēlē pret Ventspils Augstskolu pagājušā gada 2.novembrī.

Veiksme šajā spēlē nebija mūsu pusē – aizsardzībā neveicās, pretinieku mestās bumbas krita grozā cita pēc citas, savukārt mūsējiem uzbrukumi nevedās. Rezultātā pēc pirmās ceturtdaļas viesiem +15 (15:30). Arī otrajā ceturtdaļā uz laukuma bija vērojama līdzīga spēle – komandām ejot puslaika pārtraukumā BK Jelgava/LLU vienībai bija izdevis pietuvoties vien par dažiem punktiem un panākt rezultātu 44:52. Cerība uz uzvaru pavīdēja trešajā ceturtdaļā, kad BK Jelgava/LLU izdevās samazināt valmieriešu pārsvaru līdz minimālam +1, tomēr mūsu puišiem emocijas ņēma virsroku, kas rezultējās parāk daudzās saņemtajās piezīmēs. Tas ļāva valmieriešiem atkal palielināt pārsvaru un izrauties pārliecinošā vadībā, visu ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 60:70. Pēdējā ceturtdaļa tika aizvadīta izmisīgi un reizēm haotiski cenšoties apstādināt Valmiera Glass/ViA ceļā uz uzvaru, tomēr pēdējās cerības zuda, kad trīs no mūsu spēlētājiem pameta laukumu ar 5 piezīmēm un spēles 39.minūtē mūsējiem bija 20 punktu deficīts. Šoreiz iepriekšējās sezonas finālā apspēlētā pretiniece Valmiera Glass/ViA izrādījās pārāka, izcīnot uzvaru ar rezultātu 79:90.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU sastāvā ar 17 punktiem – Kaspars Neimanis. Komandas kapteinim Salvim Mētram šajā spēlē 15 punkti un 5 bumbas zem groziem. Ar 13 punktiem, 3 atlecošajām bumbām un 5 izprovocētām piezīmēm spēlē jāatzīmē Andris Justovičs, savukārt 11 punkti, 4 rezultatīvas piespēles un 4 atlecošās bumbas – Uldim Feldmanim. Pārējie punktu guvēji mūsējo rindās: Kalvis Krūmiņš (7), Jēkabs Rozītis (6), Jānis Bērziņš (5), Toms BItītis (3), Elvis Satovskis (2).

Nākamās LBL2 regulārā turnīra spēles BK Jelgava/LLU aizvadīs izbraukumā, pirmajā no tām tiekoties ar RTU basketbolistiem piektdien, 23.februārī. Spēles sākums plkst.18:30 Latvenergo sporta zālē, spēles gaitai online režīmā varēs sekot līdzi Latvijas Basketbola savienības mājaslapā (www.basket.lv).