BK Jelgava/LLU tālajā izbraukumā pie Gulbenes Bukiem piedzīvo trešo zaudējumu sezonā

Sestdien jelgavnieki aizvadīja spēli izbraukumā, kur uz laukuma tikās ar “Gulbenes Buki/BJSS” vienību. Abas komandas šosezon jau vienreiz tikas Jelgavā – toreiz jelgavniekiem izdevās pārspēt viesus un svinēt uzvaru. Tomēr šoreiz pēc labi nospēlētas pirmās ceturtdaļas mūsējie savu veiksmi bija izsmēluši – rezultātā BK Jelgava/LLU spēli noslēdza ar 20 punktu deficītu, piedzīvojot trešo zaudējumu sezonā.

Pirmajā ceturtdaļa mūsējiem labi veicās gan spēle aizsardzībā, gan uzbrukumā, noslēdzot pirmās 10 spēles minūtes ar +9 (30:21). Pirmās nopietnās bažas sāka parādīties otrās ceturtdaļas vidū, kad mājinieki straujiem soļiem deldēja jelgavnieku otrās ceturtdaļas sākumā uzkrāto +13 pārsvaru. Puslaikā mūsējie devās jau ar -1 (43:44). Uzticīgākie fani bija pārliecināti, ka, kā ierasts, pēc puslaika BK Jelgava/LLU uz laukuma atgriezīsies ar jaunu elpu un izrausies pārliecinošā vadībā, tomēr šoreiz mājinieku pieredze, spējas un arī veiksme šādu scenāriju nepieļāva. Šīs cetrurtdaļaspirmās piecas minutes, mūsējie nespēja gūt nevienu punktu, turklāt mājiniekiem izdevās 12 punktu ofensīva. Trešās ceturtdaļas beigās rezultāts bija jau -18 (58:76) un nekas, ko mūsu spēlētāji centās izdarīt pēdējā spēles nogrieznī, neglāba viņus no sezonas smagākā zaudējuma ar -20 (75:95). Lieku reizi pierādījās vecā patiesība: kas uzvar cīņu zem groza, tas uzvar arī spēli. Šajā dienā mūsējie to pārliecinoši zaudēja ar 30:45. Vēl interesants ir fakts, ka “Gulbenes Buki/BJSS” vienībā punktus guva tikai 5 spēlētāji.

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku sastāvā ar 17 punktiem – Andris Justovičs. 15 punktu guvums Uldim Feldmanim, savukārt Salvis Mētra spēlē sakrājis 10 punktus, kam pievienojis arī 5 atlecošās bumbas un 5 izprovocētas piezīmes. 10 punkti arī Kasparam Neimanim. Labu sniegumu parādīja arī Toms Bitītis, kas 8 gūtajiem punktiem pievienojis arī 8 atlecošās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji mūsu komandā: Jānis Bērziņš (5), Jēkabs Rozītis (4), Kalvis Krūmiņš (4), Elvis Satovskis (2).

Šobrīd BK Jelgava/LLU ar bilanci 16-3 un 35 punktiem ieņem dalītu pirmo vietu. Identiskā situācijā ir sīvākie sāncenši cīņā par līdera pozīciju turnīra tabulā – BK Ķekava/Optibet, kura arī var lepoties ar pieredzes bagātiem un skaļiem vārdiem savā sastāvā. Abas komandas tiksies 6.martā Ķekavas SC.