BK Jelgava/LLU izcīna grūtu uzvaru savā laukumā

Otrdienas vakarā BK Jelgava/LLU savā laukumā tikās ar komandu “Gulbenes Buki/BJSS”. Visas spēles 40 minūtes tika aizvadītas spraigā un pašaizliedzīgā cīņā, abām komandām cīnoties par katru bumbu. Mūsējiem, lai arī ar nelielu 3 punktu pārsvaru, izdevās nosargāt uzvaru un ar rezultātu 86:83 pieveikt viesus.

Jau pirms spēles bija skaidrs, ka gaidāma sīva un interesanta cīņa – BK Jelgava/LLU komandai, kas pārliecinoši ieņēma 1.vietu turnīra tabulā, pretī stājās Gulbenes komanda, kas pirms spēles ar jelgavniekiem ieņēma 3.vietu turnīra tabulā, un iepriekšējā spēlē izcīnīja drošu uzvaru pār BK Ķekava/Optibet. Gulbeniešu līderi ir pieredzējušais Ingars Aizpurs un Raimonds Gabrāns, kuri iepriekš pārstāvējuši LBL1 klubus no Liepājas un Valmieras. Turklāt šajā spēlē jelgavniekiem palīdzēt nespēja komandas pamata centrs un līgas janvāra vērtīgākais spēlētājs Jēkabs Rozītis.

Spēles pirmajā ceturtdaļā uz laukuma varēja vērot līdzvērtīgu spēli, taču jelgavniekiem līdz spēles nogriežņa beigām izdevās iekrāt nelielu +4 pārsvaru (25:21). Arī otrajā ceturtdaļā abas komandas turpināja neatlaidīgu cīņu par uzvaru, jelgavniekiem saglabājot +4 pārsvaru līdz pat pirmā puslaika beigām (48:44). No pārtraukuma gulbenieši atgriezās ar jaunu cīņassparu un “otro elpu” un trešās ceturtdaļas laikā samazināja mūsējo pārsvaru līdz minimumam (63:62). Spēles pēdējā ceturtdaļā BK Jelgava/LLU savu sniegumu uzlaboja, palielinot pārsvaru pat līdz komfortablam +13, tomēr visu spēli noslēdza ar rezultātu 86:83.

Lielisku sniegumu spēlē pret Gulbenes bukiem BK Jelgava/LLU sastāvā rādīja Andris Justovičs – viņa kontā 27 punkti, 4 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles. Salvis Mētra guvis 20 punktus, 7 atlecošās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles, savukārt Uldim Feldmanim – 20 punkti un 7 atlecošās bumbas. Lielisku “melno darbu” paveica Toms Bitītis, kas pārtvēra vairākas pretinieku piespēles un izcīnīja svarīgas atlecošās bumbas.

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs pret Valmiera Glass/ViA vienību jau šo piektdien. Spēles sākums Jelgavas sporta halles laukumā plkst. 20:00. Spēle solās būt spraiga un interesanta, jo uz laukuma tieksies iepriekšējās sezonas fināla komandas.