BK Jelgava/LLU ar uzvaru un pirmo vietu grupā noslēdz pirmo spēļu apli

BK Jelgava/LLU sestdien, 9.decembrī, aizvadīja pēdējo LBL2 regulārā turnīra pirmā apļa spēli, kurā tikās ar BK Saldus. Jelgavnieki izbraukuma spēlē izrādījās pārāki par mājiniekiem ar rezultātu 76:59, tādējādi izcīnot devīto uzvaru desmit aizvadītajās spēlēs.

Pirmo ceturtdaļu veiksmīgāk aizvadīja jelgavnieki – pirmajās desmit minūtēs BK Jelgava/LLU bija iekrājuši 7 punktu pārsvaru (22:15). Otrajā ceturtdaļā, lai arī tā tika aizvadīta mazāk rezultatīvi abām komandām, saldenieki bija spējuši samazināt rezultātu starpību un pat vairākkārt pārņemt vadības grožus. Ejot puslaika pārtraukumā, jelgavnieku pārsvars bija sarucis līdz +2 (31:29). Pēc puslaika pārtraukuma jelgavnieki laukumā atgriezās apņēmības pilni, un spēles turpinājumā vadības grožus no rokām vairs neizlaida, noslēdzot trešo ceturtdaļu ar +14 (57:43) un visu spēli – ar rezultātu 76:59.

Rezultatīvākais spēlētājs mūsu rindās – komandas kapteinis Salvis Mētra, kurš spēlē guva 20 punktus, izcīnīja 8 atlecošās bumbas un iedeva 4 rezultatīvas piespēles. Labu spēli aizvadīja arī Kaspars Neimanis, kas pretinieku grozā sameta 14 punktus, kā arī iedeva 3 rezultatīvas piespēles. 13 punkti, 5 atlecošās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles Uldim Feldmanim, savukārt Jēkabam Rozītim spēlē izdevies sakrāt 11 punktus un izcīnīt 3 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji spēlē: Toms Bitītis (7), Emīls Kravinskis (5), Jānis Bērziņš (3), Andris Justovičs (3).

Šī bija pēdējā spēle LBL2 regulārā turnīra pirmajā aplī – šobrīd BK Jelgava/LLU ar 9 izcīnītajām uzvarām ieņem pirmo vietu A grupā. Informācija par otrā spēļu apļa kalendāru sekos drīzumā.