Uzvarētāju Jelgavas pilsētas kausa izcīņā basketbolā noskaidros šajā svētdienā!

Kā zināms, 2.un 3.decembrī tika aizvadītas ceturtdaļfināla un pusfināla spēles.

¼ finālā par nelielu pārsteigumu parūpējās “NĪP”, kas ļoti pārliecinoši (ar +38) apspēlēja “Valauto”. Pārējās spēlēs uzvarētāju laurus plūca favorīti: “Doks” 93:69 “Skandijs”, “Armets” 111: 82 “Kultūra”, savukārt  “Ķepas” 113:78 “Ozols”.

Savu favorītu lomu uz laukuma pirmajā pusfināla spēlē pierādīja “Ķepas”, kas pārliecinoši ar 87:65 pieveica “NĪP”. “Ķepu” uzvaras laurus kaldināja Juris Brūveris un Matīss Rozītis, kas katrs guva pa 29 punktiem, turklāt J.Brūveris izcēlās ar 9 atlēkušajām bumbām un spēli beidzot bija iekrājis ļoti pieklājīgu EFF koeficientu- 40!

Lielāka intriga bija gaidāma “Doks” un “Armets” cīņā. Abas komandas cīņu iesāka līdzvērtīgi un tā arī attīstījās rezultāts uz tablo. Pirmā puslaika pēdējās trīs minūtes bija lūzuma brīdis – to laikā “Doks” basketbolisti veica izrāvienu 15:4 un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar negaidītu 29:16 sava labā.

Turpmākās divas ceturtdaļas aizritēja līdzīgā cīņā un neviena no komandām nespēja lauzt spēles gaitu. Lai arī otro un trešo ceturtdaļu ar nelielu pārsvaru uzvarēja “Armets”, pēc pēdējām 10 spēles minūtēm viņi joprojām atradās iedzinējos ar 57:66. Pēdējo spēles nogriezni pārliecinošāk un rezultatīvāk aizvadīja “Doks” basketbolisti, tādējādi svinot visnotaļ pārliecinošu (91:73) uzvaru. “Doks” vīri šajā spēlē bija labāki praktiski visās statistikas ailēs. Ar pārliecinošu sniegumu un “Double-double” izcēlās Pauls Zukuls, kurš “Armeta” grozā sameta 31 punktu un savāca 11 atlekušās bumbas zem groziem.

10.decembrī plkst. 15:00 Jelgavas sporta halles laukumā tiks aizvadīta Jelgavas pilsētas kausa izcīņas basketbolā fināla spēle, kurā tiks noskaidrots visa turnīra uzvarētājs. Svētdien fināla spēlē uz laukuma tiksies “Ķepas” un “Doks”.

Jelgavas pilsētas 2017.gada kausa izcīņas 1. un 2.vietas ieguvējas komandas tiks apbalvotas ar piemiņas medaļām, diplomiem un naudas balvām. Turnīra 1.vietas ieguvēji saņems naudas balvu EUR 500.00 (pieci simti eiro) apmērā, bet 2.vietas ieguvēji EUR 250.00 (divi simti piecdesmit eiro) apmērā. Individuālās naudas balvas – pēc organizatoru vērtējumu, trīs labākie spēlētāji tiks apbalvoti ar naudas balvām EUR 30.00 (trīsdesmit eiro) apmērā.

Sacensības organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Sporta servisa centrs” sadarbībā ar biedrību Basketbola klubs „Jelgava”. Turnīra mērķis ir veicināt spēlētāju sportiskās meistarības un fiziskās sagatavotības attīstību, kā arī popularizēt amatieru basketbolu Jelgavā un nodrošināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās, regulārās sporta nodarbībās.