Jelgavas pilsētas kausu basketbolā 2017 izcīna “Doks”

Svētdienas pēcpusdienā, plkst.15:00, Jelgavas sporta hallē tika aizvadīta fināla spēle Jelgavas pilsētas kausa izcīņā basketbolā 2017. Tajā tikās “Doks” un “Ķepas”. Labāku sniegumu šoreiz izdevās parādīt komandai “Doks”, kas izcīnīja uzvaru (un līdz ar to – arī kausu) ar rezultātu 74:69.

Jau no pirmajām spēles minūtēm bija skaidrs, ka abas komandas ir gatavas cīnīties par uzvaru – spēle bija spraiga un emocijām, nereti – arī personīgu apvainojumu komandu starpā, bagāta. Pirmajā ceturtdaļā tikai ar viena punkta pārsvaru pārāki izrādījās “Doks” – abas komandas pārtraukumā devās ar rezultātu 18:19, savukārt pēc otrās ceturtdaļas “Doks” pārsvars bija pieaudzis līdz +13 (30:43). Atgriežoties no puslaika pārtraukuma “Ķepas”, lai arī mazliet pietuvojās, tomēr vēl joprojām uz laukuma atzina pretinieku pārsvaru un pēc ¾ rezultāts uz tablo – 53:61. Pēdējā ceturtdaļā tika aizvadīta sīva cīņa par katru laukuma centimetru – ceturtdaļas sestajā minūtē Artim Putniņam ar precīzu 3-u metienu izdevās izvirzīt vadībā “Ķepas”, tomēr drīz vien “Doks” izlīdzināja spēles gaidu un, izturot spriedzi un saglabājot auksasinību izšķirošajās epizodēs, svinēja uzvaru ar rezultātu 74:69. 

Turnīra pirmās vietas ieguvēji tika apbalvoti ar naudas balvu 500 EUR vērtībā, savukārt otrās vietas ieguvēji – ar naudas balvu 250 EUR vērtībā. Pēc organizatora vērtējuma tika pasniegtas arī trīs individuālās naudas balvas 30 EUR vērtībā. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju tika atzīts Andris Justovičs (“Armets”), savukārt Gatis Justovičs (“Armets”) tika atzīts par labāko piespēlētāju. Efektīvākā turnīra spēlētāja nosaukumu ieguva Jēkabs Rozītis (“Ķepas”).

Tiek plānots, ka pavasarī, lai turpinātu basketbola attīstību Jelgavā un veicinātu pilsētas iedzīvotāju iesaistīšanos sportiskās aktivitātēs, kā ierasts, tiks organizēts Jelgavas pilsētas basketbola čempionāts.

Foto: Jelgavas Vēstnesis, www.jelgavasvestnesis.lv