BK Jelgava/LLU no Rīgas atved sezonas pārliecinošāko uzvaru

Trešdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja izbraukuma spēli Rīgā, kur tikās ar BJBS Rīga/Rīdzene. Jelgavnieki devītajā 2017./2018.gada sezonas spēlē demonstrēja pārliecinošu sniegumu, izcīnot uzvaru ar sezonas graujošāko rezultāta starpību – 109:54.

Spēles pirmajā ceturtdaļā abas komandas aizvadīja samērā līdzvērtīgu spēli un rīdzinieki pat bija iekrājuši 6 punktu pārsvaru – tikai pirmās ceturdaļas pēdējā minūtē BK Jelgava/LLU izdevās panākt nelielu trīs punktu pārsvaru (23:20). Taču jau otrajā spēles nogrieznī spēles liktenis bija izlemts, kad rīdzinieki visas ceturdaļas laikā spēja savākt tikai 4 punktus, ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu (55:24). Pēc trešās ceturtdaļas bija skaidrs, ka rīdziniekiem atspēlēties neizdosies – trešais spēles ceturksnis noslēdzās ar rezultātu 82:39. Pēdējā ceturtdaļa tika aizvadīta bez izmaiņām spēles gaitā, kas mūsējiem ļāva svinēt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 109:54.

Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku rindās ar 25 gūtajiem punktiem bija Salvis Mētra, kurš izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas un atdeva 6 rezultatīvas piespēles. Labu spēli aizvadīja arī Uldis Feldmanis, kurš spēlē guva 17 punktus, savukārt Jēkabam Rozītim – 16 punkti, 6 atlecošās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles. Andris Justovičs spēlē sakrājis 14 punktus, 6 atlecošās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles. Jelgavas BJSS audzēknis Elvis Satovskis spēlē atzīmējies ar 13 punktiem. Pārējie punktu guvēji: Emīls Kravinskis (9), Kaspars Neimanis (8), Toms Ziemelis (4), Toms Bitītis (3).

Nākamo spēli, kas būs pēdējā LBL 2. divīzijas regulārās sezonas turnīra pirmajā spēļu aplī, jelgavnieki aizvadīs 9.decembrī, kad plkst.19.00 Saldus sporta nama laukumā tiksies ar BK “Saldus” basketbolistiem. Atgādinām, ka pirmajā abu komandu tikšanās reizē oktobra vidū pārāki bija mūsējie, Jelgavas sporta halles laukumā izcīnot uzvaru ar rezultātu 64:60.