BK Jelgava iesoļo ceturtdaļfinālā

Sestdienas vakarā Jelgavas sporta halles laukumā tika aizvadīta trešā un izšķirošā Ramirent NBL astotdaļfināla spēle, kurā BK Jelgava pretinieks ir Austrumu grupas 8.vieta – Bertānu Valmieras basketbola skola. Divas iepriekšējās spēles pierādīja, ka pirmsspēles favorīta statuss jelgavniekiem ir tikai teorētisks – bija skaidrs, ka spēle būs spraiga, emocionāla un saspringta. Abas komandas cīnījās par katru bumbu un pretinieks izrādīja vērā ņemamu pretestību, tomēr trešo spēli BK Jelgava uzvarēja ar drošu pārsvaru (95:61), tādējādi izcīnot dalību ceturtdaļfinālā.
 
Pirmā ceturtdaļa iesākās līdzīgi, tomēr nogriežņa vidū mājinieki īsā laikā pārņēma kontroli savās rokās, pirmās 10 minūtes noslēdzot ar +8 (30:22). Otrajā ceturtdaļā BK Jelgava savu pārsvaru pieaudzēja līdz pat +22, līdz puslaika pārtraukumam viesiem izdevās pietuvoties vienu metienu tuvāk (55:35). Spēles turpinājumā mūsējo pārsvars pieauga – pēc trešās ceturtdaļas rezultāts uz tablo rādīja 75:48 un arī noslēdzošajā ceturksnī reālu draudu mūsējo uzvarai nebija. Ar rezultātu 95:61 un otro uzvaru astotdaļfinālā iesoļojam ceturtdaļfinālā. 
 
Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava sastāvā ar 19 punktiem un 9 atlecošajām bumbām šoreiz Armands Ginters. 18 punktus un 5 rezultatīvas piespēles Kristapam Pļavniekam, vēl 13 punktus un 7 atlecošās bumbas sakrājis Jānis Dilevka. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Andris Justovičs (12), Andrejs Šeļakovs (12), Mārtiņš Šteinbergs (9), Jānis Bērziņš (7), Armands Seņkāns (3), Kaspars Neimanis (2), Rihards Pirogs, Markuss Tramdaks, Salvis Fiļipovs.  
 
BK Jelgava ceturtdaļfināla pretinieks būs BK Līvāni/BJSS un pirmo savstarpējo spēli aizvadīsim mājās, Jelgavas sporta hallē. Savukārt mūsu dāmas jau 23. un 24.martā Jelgavas sporta hallē aizvadīs Latvijas Sieviešu basketbola līgas 2.divīzijas “Final four” turnīru. Informācija par spēļu laikiem sekos.