BK Jelgava astotdaļfinālu iesāk ar zaudējumu

29.februārī ar mājas spēli BK Jelgava atklāja Ramirent Nacionālās basketbola līgas astotdaļfinālu. Mūsu pirmās izslēgšanas spēļu kārtas pretinieks ir Austrumu grupas 8.vieta – Bertānu Valmieras BS. Diemžēl pirmajā savstarpējā spēlē pamatturnīrā uzkrātais pārsvars bija tikai teorētisks – jelgavnieki piekāpās viesiem ar rezultātu 61:69.

Spēles pirmajā ceturtdaļā abas komandas laukumā rādīja vienlīdzīgu sniegumu, uz maiņām dalot līdera pozīciju. Pēc desmit nospēlētām minūtēm mūsējie atradās nelielā vadībā (20:18). Spēles otrajā nogrieznī turpinājās cīņa par katru punktu, tomēr ceturtdaļas vidū jelgavnieki salūza un gandrīz piecas minūtes nespēja gūt nevienu punktu. Puslaika pārtraukumā jau dodamies kā iedzinēji ar nepatīkamu -8 (31:39). Atgriežoties laukumā mājinieki uzsāka pakaļdzīšanos un mūsējiem rezultātu starpību izdevās samazināt līdz minimumam, desmit minūtes līdz spēles beigām esot 1 punkta attālumā (50:51). Diemžēl noslēdzošā ceturtdaļa iesākās katastrofāli – vairāk kā 7 minūtes mūsējie nespēja gūt nevienu punktu, pretinieku pārsvaram pieaugot līdz +14, kas arī izšķīra spēles likteni. Lai arī līdz spēles beigām rezultātu starpību izdevās mazliet samazināt, tomēr to izlīdzināt vairs nepietika laika. Pirmajā astotdaļfināla spēlē atzīstam pretinieku pārākumu (61:69).

Šoreiz BK Jelgava sastāvā ar 14 punktiem un 4 atlecošajām bumbām – Armands Seņkāns. Pa 13 punktiem guvuši Kristaps Pļavnieks, kurš papildus sakrājis arī 4 atlecošās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles un Jānis Dilevka, savus gūtos punktus papildinot ar 6 atlecošajām bumbām.  Pārējie punktu guvēji BK Jelgava sastāvā: Kaspars Neimanis (9), Jānis Bērziņš (5), Andrejs Šeļakovs (4), Mārtiņš Šteinbergs (3), Armands Ginters, Salvis Fiļipovs, Rihards Pirogs, Markuss Tramdaks, Ralfs Normunds Pavārs.

Atgādinām, ka astotdaļfinālā komandas cīnās līdz divām uzvarām. Atbildes spēli BK Jelgava aizvadīs jau ceturtdien, 7.martā, plkst.19.00 Valmieras OC. Mūsu uzdevums ir pagarināt astotdaļfināla spēļu sēriju un atvest to atpakaļ uz Jelgavu, lai aizvadītu trešo, izšķirošo spēli mājās – 9.martā Jelgavas sporta hallē. Savukārt mūsu Latvijas Sieviešu basketbola līgā spēlējošā BK Jelgava/BJSS jau otrdien, 5.martā aizvadīs izbraukuma spēli, kurā tiksies ar BJBS Rīga/Juniores-2. Spēles sākums plkst.18.00.

01