26. augustā – Jelgavas atklātais 3×3 basketbola turnīrs

Piena, maizes un medus svētkos 26. augustā Pasta salas slidotavā norisināsies Jelgavas atklātais 3×3 basketbola turnīrs. Dalībnieki aicināti pieteikties elektroniski līdz 25. augusta pulksten 19:00 pa e-pastu [email protected]. Šoreiz labākajām komandām – balvas no “Čili pica” un Teamsport.lv, savukārt OPEN (17+) grupu uzvarētājiem – naudas balvas!

Pieteikumā jānorāda komandas nosaukums un informācija par katru spēlētāju: vārds, uzvārds, dzimšanas gads, datums, mēnesis. Komandā var pieteikt četrus spēlētājus. Dalība sacensībās ir bezmaksas. Būtiski, ka turnīrā var piedalīties sportisti, sākot no 11 gadu vecuma, turklāt katram dalībniekam jābūt apstiprinātam spēlētāja profilam Starptautiskās Basketbola federācijas FIBA 3×3 basketbola vietnē https://play.fiba3x3.com/.

Komandas sacentīsies vairākās grupās:

  • meitenes vecumā no 11 līdz 13 gadiem,
  • jaunietes vecumā no 14 līdz 16 gadiem,
  • jaunietes un sievietes no 17 gadu vecuma,
  • zēni vecumā no 11 līdz 13 gadiem,
  • jaunieši vecumā no 14 līdz 16 gadiem,
  • jaunieši un vīrieši vecumā no 17 gadu vecuma.

Ja kādā no grupām pieteiksies mazs komandu skaits, tad galvenais tiesnesis var lemt par grupu apvienošanu. Katras grupas trīs labākās komandas tiks apbalvotas ar medaļām. Izvērtējot pieredzi iepriekšējos turnīros, organizatori jo īpaši aicina pieteikties meiteņu un sieviešu komandas. Piemēram, šā gada pirmajā turnīrā maijā piedalījās 19 komandas, no tām piecas bija meiteņu un sieviešu komandas, bet vecuma grupā no 14 līdz 16 gadiem nebija pieteikusies neviena meiteņu komanda.

Sacensības norisināsies 26. augustā no pulksten 11:00 Pasta salas slidotavā, un tās bez maksas aicināti apmeklēt arī līdzjutēji.

Sacensības organizē biedrība “Basketbola klubs “Jelgava”” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs”.

Teksts: Sporta servisa centrs