BK Jelgava paliek otrie Herbalife 3×3 basketbola kausa 1. posmā

Jelgavā aizvadīts Latvijas Basketbola savienības rīkotā 3×3 basketbola turnīra “Herbalife 3×3 basketbola kauss” pirmais posms. Komanda BK “Jelgava” tajā izcīnīja 2. vietu, finālā piekāpjoties viesiem no Lietuvas.

Jelgavas posmā startēja 13 komandas, tostarp viena Lietuvas un viena Ukrainas komanda. Tās tika sadalītas četrās apakšgrupās. BK “Jelgava” ar Armandu Seņkānu, Jāni Bērziņu, Mārtiņu Šteinbergu un Uldi Feldmani sastāvā uzvarēja abās apakšgrupas spēlēs – ar 16:14 pārspēja komandu “Āķis” un ar 22:9 pieveica komandu “East-Ball/Graco”. Līdz ar to jelgavnieki iekļuva izslēgšanas spēļu kārtā.

Ceturtdaļfinālā mūsu komandai pretī stājās “Salaspils 3×3”, un ar rezultātu 21:13 pārāki bija jelgavnieki, iekļūstot pusfinālā. Tur mūsu pretinieki bija “Krāslava”. Pusfināla spēlē ar rezultātu 19:14 uzvarēja BK “Jelgava” un nodrošināja sev vietu finālā, kur tikās ar Lietuvas komandu “Martinga”. Finālā ar 19:15 pārāki bija lietuvieši, kuri svinēja uzvaru pirmajā posmā, jelgavnieki izcīnīja 2. vietu.

BK “Jelgava” spēlētājs Armands Seņkāns kļuva par 3. rezultatīvāko posma spēlētāju no 46 basketbolistiem, gūstot 43 punktus.

“Herbalife 3×3 basketbola kausam šovasar būs septiņi posmi un fināls. Turnīra galvenā balva ir ceļazīme uz FIBA 3×3 Pasaules tūres posmu 26. un 27. augustā Debrecenā, Ungārijā. Uzvarētāji un šīs ceļazīmes ieguvēji tiks noskaidroti finālā 5. un 6. augustā Rīgā.

Foto: Mārtiņš Goldbergs/Latvijas Basketbola savienība un Jelgava.lv

Teksts: Sporta servisa centrs