BK Jelgava pirmajā fināla spēlē piekāpjas BK Kandava/Anzāģe

Aizvadītajā piektdienā ar lielisku un nervus kutinošu spēli izbraukumā BK Jelgava atklāja Ramirent Nacionālās basketbola līgas finālsēriju. Sezonas galvenajās spēlēs mūsu pretinieks ir principiālā un spēcīgā BK Kandava/Anzāģe, ar kuru šosezon esam tikušies vairākkārt, diemžēl uzvaru esam guvuši vien 1 no 4 spēlēm, turklāt arī tieši kandavmieki mūsējos izslēdza no tālākas cīņas par Latvijas baskebola Užavas kausu. Pirmajā finālspēlē, lai arī izrādot vērā ņemamu pretestību, piekāpāmies laukuma saimniekiem ar rezultātu 89:80.

Jau spēles pirmajās minūtēs abas komandas laukumā rādīja raksturu un cīnījas par katru bumbu, visas spēles laikā 20 reizes uz maiņām kontrolējot notikumus laukumā. Lai arī pirmajā ceturtdaļā, kaut nelielā, bet lielākoties vadībā bija mājinieki, mūsējiem izdevās pirmo desmitminūti noslēgt ar minimālu +1 (28:27). Otrajā ceturtdaļā abas komandas joprojām turpināja neatlaidīgu cīņu par kontroli laukumā, puslaikā dodoties mūsējiem -1 (43:44). Atgriežoties laukumā pēc pārtraukuma, dažu minūšu laikā attapāmies jau pie bīstama 10 punktu deficīta, kuru mūsējie centās sadeldēt visu trešo ceturtdaļu, noslēdzot to vien ar -2 (64:66). Spēles noslēdzošā nogriežņa sākumā uz īsu brīdi jelgavniekiem izdevās izvirzīties vadībā, tomēr turpinājumā pēc pakaļdzīšanās mājiniekiem mūsējiem pietrūka jaudas noturēt tādu pašu spēles tempu līdz spēles beigām. Pirmajā fināla spēlē atzīstam pretinieka pārākumu ar rezultātu 80:89.

Šoreiz BK Jelgava sastāvā no kopējā punktu guvuma 17 punkti Kristapam Pļavniekam, kas papildus sakrājis arī 8 rezultatīvas piespēles. Armands Seņkāns guvis 16 punktus, savukārt komandas kapteinim Jānim Bērziņam 14 punkti un 3 atlecošās bumbas.  Pārējie punktu guvēji mūsējo komandā: Armands Ginters (13), Edgars Krūmiņš (7), Mārtiņš Šteinbergs (5), Roberts Mednis (4), Uldis Feldmanis (4).  

Ramirent Nacionālās Basketbola līgas fināla sērijā komandas cīnās līdz trim uzvarām. Otro spēli pret BK Kandava/Anzāģe aizvadīsim 18.aprīlī plkst.20.00 Jelgavas sporta hallē, savukārt trešo – atkal izbraukumā, 21.aprīlī plkst.20.00.