BK Jelgava aizraujošā cīņā pusfinālu iesāk ar uzvaru

Aizvadītajā ceturtdienā ar emocionālu, spraigu un aizraujošu basketbolu izbraukumā BK Jelgava atklāja Ramirent Nacionālās basketbola līgas pusfināla spēļu sēriju. Šajā kārtā mūsu pretinieks ir labi zināmā un spēcīgā Gulbenes buku vienība, kuru pirmajā spēlē izdevās uzvarēt ar rezultātu 79:69. Jāpiemin, ka šis ir Buku pirmais zaudējums šosezon.

 Jau no pirmajām sekundēm bija skaidrs, ka abas komandas ir gatavas pašaizliedzīgai cīņai par katru bumbu – spēles gaitā komandas 22 reizes mainījās līdera pozīcijām. Pirmajā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā, tomēr pirmās desmitminūtes beigās vairākus punktus pēc kārtas guva mājinieki, pirmajā pārtraukumā dodoties ar 21:15. Otrās ceturtdaļas sākumā jelgavnieki rezultātu bija izlīdzinājuši un abas komandas turpināja uz maiņām kontrolēt notikumus laukumā. Īsi pirms puslaika pārtraukuma mūsējiem izdodas izrauties vadībā un ceturtdaļu noslēgt ar +6 (41:35). Trešajā ceturtdaļā mūsējiem izdevās izvirzīties par +9 vadībā, tomēr nogriežņa pēdējā minūtē vadību atkal pārņēma gulbenieši. Desmit minūtes līdz spēles beigām esam viena tālmetiena attālumā no mājiniekiem (55:58). Spēles 33.minūtē BK Jelgava izdevās gūt 5 bezatbildes punktus, kas lielā mērā izšķīra spēles likteni – līdz spēles beigām mūsējiem izdevās noturēt vadību un izcīnīt svarīgu uzvaru ar rezultātu 79:69. 

Šoreiz BK Jelgava rezultatīvākais spēlētājs ar 14 punktiem, 3 atlecošajām bumbām un 8 rezultatīvām piespēlēm – Kristaps Pļavnieks. Pa 11 punktiem guvuši Andris Justovičs, Uldis Feldmanis un Roberts Mednis, kas papildus izcīnījis arī 7 atlecošās bumbas. Pārējie punktu guvēji jelgavnieku komandā: Edgars Krūmiņš (10), Jānis Bērziņš (10), Armands Seņkāns (6), Armands Ginters (6).

Ramirent Nacionālās Basketbola līgas pusfināla sērijā komandas cīnās līdz divām uzvarām. Otro pusfināla spēli BK Jelgava aizvadīs jau otrdien, 4.martā, Jelgavas sporta hallē. Pēc nepieciešamības trešā spēle tiks aizvadīta 8.aprīlī plkst.15.00 Gulbenes SC.