BK Jelgava – Ramirent Nacionālās basketbola līgas čempioni

Basketbola klubs “Jelgava” šovakar Jelgavas sporta hallē, savu līdzjutēju atbalstīti, pārliecinoši uzvarēja BK “Jēkabpils” un kļuva par “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas 2021./2022. gada sezonas čempioniem. Tas klubam ir otrais čempionu tituls šajā līgā.

“Šo titulu gaidīju gadus piecus! Pārliecība, ka varam uzvarēt līgā, man radās jau sezonas sākumā, redzot, kā puiši trenējas, strādā. Bet, kad izbraukumā pārspējām Kandavas komandu, šī pārliecība nostiprinājās. Un to atspoguļo arī rezultāti – ieskaitot šo spēli, esam uzvarējuši 18 spēlēs pēc kārtas!” emocijas pēc uzvaras grūti valdīt bija komandas galvenajam trenerim Gatim Justovičam.

10. maija vakarā Jelgavas sporta hallē norisinājās “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas finālsērijas trešā spēle starp komandām BK “Jelgava” un BK “Jēkabpils”. Pirmajās divās sērijas spēlēs uzvaru izcīnīja jelgavnieki, un, tā kā sērija ilga līdz vienas komandas trīs uzvarām, bija cerības to noslēgt savās mājās un kārt kaklā čempionu medaļas. Tas arī Jelgavas basketbolistiem izdevās, svinot uzvaru spēlē ar rezultātu 96:85.

Uz apbalvošanu bija ieradušās arī Latvijas Basketbola savienības amatpersonas, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” direktors Juris Kaminskis. Par līgas šīs sezonas labāko saspēles vadītāju tika atzīts BK “Jelgava” spēlētājs Kristaps Pļavnieks, kurš tika arī nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. “O, cik forši! Man ir tik daudz emociju! Mēs ticējām, ka varam kļūt par čempioniem, bet tādas skaidras pārliecības nebija, tāpēc gājām no spēles uz spēli un darījām visu, ko spējām,” tā “Sporta servisa centram” pauda K.Pļavnieks.  

Par čempioniem kļuva Armands Ginters, Roberts Pāže, Kristers Vējš, Valdis Miķelsons, Jānis Bērziņš (kapteinis), Mārtiņš Šteinbergs, Armands Seņkāns, Kaspars Neimanis, Andris Justovičs, Edgars Krūmiņš, Salvis Fiļipovs, Rainers Barkans, Kristaps Pļavnieks, Uldis Feldmanis. Galvenais treneris – Gatis Justovičs, treneris – Andis Anškins.

Šis BK “Jelgava” ir otrais Latvijas pēc spēka otrās līgas čempionu tituls. Pirmoreiz par līgas čempioniem Jelgavas komanda kļuva 2017. gadā.

Jāatgādina, ka “Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā startēja 22 komandas, kas bija sadalītas Austrumu un Rietumu grupās, pa 11 komandām katrā. BK “Jelgava” pamatturnīru noslēdza Rietumu grupas 2. vietā. Izslēgšanas spēļu kārtā tika katras grupas astoņas labākās komandas. Astotdaļfinālā BK “Jelgava” divu spēļu summā pārspēja “VEF BA Valkā”, ceturtdaļfinālā ar 2:0 pārspēta “Bauska”, pusfinālā ar 2:0 pieveikti “Gulbenes buki/BJSS” un finālā ar 3:0 – BK “Jēkabpils”, kas pamatturnīru noslēdza kā Austrumu grupas otra labākā komanda.

Teksts: Sporta se

rvisa centrs