Jelgavas Kausa izcīņa basketbolā sāksies 12. februārī

Jelgavas Kausa izcīņā basketbolā startēs astoņas komandas. Turnīrs sāksies jau šo sestdien, 12. februārī, un noslēgsies 10. aprīlī.

Šogad Jelgavas Kausa izcīņā basketbolā startēs astoņas komandas: “Valauto/Toma-Noma.lv”, “Rokiji”, “Skandijs”, “Alvila dēli”, “Doks”, “NĪP”, “Vilki” un “Kultūra”. Tās ir tās pašas komandas, kas piedalījās arī pilsētas basketbola čempionātā, kas noslēdzās decembrī. Tiesa, pēc piespiedu pārtraukuma, ko ieviesa epidemioloģiskā situācija valstī, “Doks” no turpmākas dalības čempionātā atteicās.

Jelgavas Kausa izcīņā basketbolā komandas aizvadīs apļa turnīru, izspēlējot katra ar katru. Pirmā kārta sāksies 12. februārī. Kārtas norisināsies reizi nedēļā. Pēc pamatturnīra noslēgšanās komandas cīnīsies ceturtdaļfinālā, pirmajā vietā esošajai komandai tiekoties ar astoto, otrajā – ar septīto, trešajā – ar sesto, ceturtajai – ar piekto. Pāru uzvarētāji iekļūs pusfinālā, kurā tiks noskaidroti finālisti – pusfināla spēļu uzvarētāji 10. aprīlī noskaidros ceļojošā kausa ieguvējus.

Jāatgādina, ka Jelgavas Kausa izcīņa basketbolā notiks pēc divu gadu pārtraukuma, ko ieviesa pandēmija. 2020. gada pavasarī, sākoties pandēmijai, tika nolemts apvienot Jelgavas čempionātu ar Kausa izcīņu un izspēlēt turnīru rudenī, tomēr arī tad ierobežojumu dēļ turnīrs nevarēja notikt. 2019. gadā ceļojošo Jelgavas kausu basketbolā izcīnīja komanda “Valauto”, 2018. gadā – komanda “Ķepas”, 2017. gadā – komanda “Doks”.

Turnīru rīko BK “Jelgava” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs”. Turnīra mērķis – veicināt spēlētāju sportiskās meistarības un fiziskās sagatavotības attīstību, kā arī popularizēt amatieru basketbolu Jelgavā un nodrošināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās, regulārās sporta nodarbībās.

Teksts: Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs”