BK «Jelgava/LLU» piedzīvo pirmo zaudējumu

BK «Jelgava/LLU» šovakar piedzīvoja pirmo zaudējumu «Ramirent» Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā, ar 59:73 izbraukumā piekāpjoties «BA «Turība»».

Spēles rezultātu ar precīzu Kalvja Krūmiņa divpunktu metienu atklāja BK «Jelgava/LLU», tomēr spēles sākumā punkti abām komandām krājās lēni – pēc nospēlētām 4:30 minūtēm rezultāts bija tikai 7:7. Kādu laiku spēle ritēja pēc scenārija: mājinieki izvirzās vadībā par viena metiena tiesu, bet jelgavnieki rezultātu izlīdzina. Lai sapurinātu spēlētājus, jelgavnieku galvenais treneris Gatis Justovičs pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura mūsu komandai izdevās saņemties un izvirzīties vadībā, noslēdzot pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 19:14. Otrajā ceturtdaļā jelgavniekiem bija problēmas ar precizitāti – komanda guva vien astoņus punktus, ļaujot mājiniekiem iegūt diezgan komfortablu pārsvaru un puslaikā doties ar 13 punktu pārsvaru – 40:27.

Trešajā ceturtdaļā jelgavnieki atkal bija rezultatīvi, tomēr arī pretinieki spēja gūt punktus, tāpēc sadeldēt punktu starpību jelgavniekiem īsti neizdevās. Lai salauztu spēles gaitu, jelgavnieku komandas galvenais treneris Gatis Justovičs sāka paust pretenzijas par spēles gaitu un notiekošo laukumā un saņēma tehnisko piezīmi par runāšanu. Tas gan nedeva tik lielu impulsu, kā treneris varbūt bija cerējis, jo komanda pārtraukumā devās ar deviņu punktu deficītu – 46:55. Pēdējā ceturtdaļā komandas izpildīja daudz soda metienu – šo iespēju papildināt punktu bagāžu veiksmīgāk izmantoja mājinieki, gūstot septiņus no iespējamiem desmit punktiem, bet jelgavnieki realizēja vien trīs no deviņiem sodiņiem. Kopumā šajā spēlē jelgavnieki soda metienus izpildīja ar 51 procenta precizitāti, realizējot 17 no 33 metieniem, pretinieki realizēja 22 no 33 soda metieniem, kas ir 66 procenti. Spēle noslēdzās ar rezultātu 73:59 – «BA «Turība»» sarūpēja jelgavniekiem pirmo zaudējumu šajā sezonā.

«Spēlētāji laukumā izpildīja visus manus norādījumus – galvenais zaudējuma iemesls ir tas, ka neizdevās iemest bumbu grozā. Neatceros, kad komandai būtu tik katastrofāla metienu precizitāte spēlē,» pēc spēles portālam www.jelgavasvestnesis.lv norādīja mūsu komandas galvenais treneris G.Justovičs. Jelgavas komandas precizitāte no spēles bija 24 procenti, iemetot 17 metienus no 70. Pretinieki izpildīja 62 metienus, no kuriem trāpīja 23 – 37 procentus. Tāpat treneris atzina, ka laukumā pietrūka komandas kapteiņa Jāņa Bērziņa, kurš izcieš trīs spēļu diskvalifikāciju. Kapteiņa pienākumus šodien pildīja Andris Justovičs (attēlā centrā).

Nākamā spēle BK «Jelgava/LLU» būs 1. novembrī pulksten 20 Jelgavas sporta hallē pret BK «Ķekava». Spēli plānots translēt sportacentrs.com TV.

Spēles statistika

«BA «Turība»»–«Jelgava/LLU» 73:59 (14:19, 26:8, 15:19 un 18:13).

«BA «Turība»»: K.Golubevs 4, K.Salmiņš 12, M.Saulītis 20 un 19 atlēcošās bumbas, A.Stikuts 9, I.Mastiņš 13, R.Pinne 11, D.Minajevs 1, M.Kalniņš, L.Lazdiņš, J.Katlaps 1, E.Frīdenbergs, A.Brālītis 2.  

«Jelgava/LLU»: A.Ginters 4, A.Ganuļevičs, E.Satovskis, T.Bitītis 4, K.Krūmiņš 10 un 4 atlēcošās bumbas, V.Miķelsons 4, A.Seņkāns 14 un 11 atlēcošās bumbas, K.Neimanis 7, A.Justovičs 16 un 4 atlēcošās bumbas, Ģ.Pommers, B.Zeltiņš

Teksts: I.Knusle, Jelgavas Vēstnesis