BK «Jelgava/LLU» trešā uzvara ar vairāk nekā 100 punktiem

Šovakar BK «Jelgava/LLU» Jelgavas sporta hallē uzņēma komandu «BJBS Rīga/A.Kraukļa VEF U-19». Šī jelgavniekiem bija trešā šīs sezonas spēle, un mūsu pilsētas bilance ir trīs uzvaras trīs spēlēs. Arī šodien jelgavnieki guva vairāk nekā simts punktu – 111:67.

Mājinieki spēli sāka ļoti apņēmīgi un jau pirmajā ceturtdaļā jaunajiem Rīgas sporta skolas puišiem ierādīja vietu, gūstot divreiz vairāk punktu nekā viņi un panākot 19 punktu pārsvaru – 38:19. Komandas ļoti ātri sakrāja piezīmju normu un ceturtdaļas otrajā pusē pēc katra pretinieku pārkāpuma izpildīja soda metienus. Katra komanda šādā veidā tika pie ekstra astoņiem metieniem – jelgavnieki realizēja sešus, pretinieki – septiņus. Līdz ar to arī ceturtdaļa ievilkās un ilga 25 minūtes. Kopumā šajā ceturtdaļā pa desmit punktiem mājinieku rindās guva Andris Justovičs un Adrians Ganuļevičs. Pēc ļoti rezultatīvās pirmās ceturtdaļas, otrajā šķita, ka jelgavnieku uzbrukums buksē, tomēr ceturtdaļas otrajā pusē metieni sāka krist, sekoja arī veiksmīgas epizodes aizsardzībā, un izdevās nosargāt gana lielu pārsvaru – 60:36, ejot puslaika pārtraukumā.

Trešo ceturtdaļu ar precīziem uzbrukumiem iesāka viesi, tomēr jelgavnieki atguvās un atbildēja ar trīs ātriem tālmetieniem. Ceturtdaļas vidū mājinieki sasniedza piezīmju normu, uzdāvinot pretiniekiem astoņus soda metienus, no kuriem viņi realizēja septiņus. Kopumā jelgavnieki sameta 32 punktus, ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 92:55 un ne mazākajā mērā neradot šaubas par šīvakara spēles iznākumu. Noslēdzošajā ceturtdaļā laukumā aktīvs mājinieku rindās bija Armands Ginters, kurš bija gan rezultatīvs, gan labi spēlēja aizsardzībā. Ovācijas no rezervistu soliņa izpelnījās A.Ganuļevičs, kurš komandai guva simto punktu, savukārt skatītāji netaupīja aplausus pēc kādas amizantas epizodes ar Valdi Miķelsonu galvenajā lomā – viņš pārkāpa noteikumus pret rīdzinieku basketbolistu, bet pats paslīdēja un pakrita, tomēr eleganti izgāja no situācijas, pāris reižu piepumpējoties. Vēl jāpiemin Rimanta Eņģeļa darbības aizsardzībā – viņam spēlē četras reizes izdevās nobloķēt pretinieku metienus.

«Spēles rezultāts ir labs, tomēr pieļāvām pārāk daudz kļūdu pret gados jaunajiem pretiniekiem,» pēc spēles kritisks bija A.Ganuļevičs. Viņš portālam www.jelgavasvestnesis.lv atzina, ka otrās ceturtdaļas pirmā puse bija kritisks periods, jo komandai neizdevās gūt punktus, tomēr pēc tam viss sakārtojās. «Trenera dotais uzdevums šodien bija spēlēt taktiski pareizi, ko arī centāmies izpildīt,» viņš norāda. Par savu gūto simto punktu basketbolists saka, ka tas ir patīkams mirklis, kas dod emocionālu pacēlumu, tomēr pieļauj, ka skatītājiem tas ir daudz īpašāk nekā basketbolistiem laukumā.

Jāpiebilst, ka šodien nespēlēja BK «Jelgava/LLU» kapteinis Jānis Bērziņš, kurš izcieš trīs spēļu diskvalifikāciju, un kapteiņa pienākumus pildīja Kaspars Neimanis.

Nākamā spēle BK «Jelgava/LLU» būs 23. oktobrī pulksten 27 izbraukumā pret «BA «Turība»».

Spēles statistika

«Jelgava/LLU»–«BJBS Rīga/A.Kraukļa VEF U-19» 111:67 (38:19, 22:17, 32:19 un 19:12).

«Jelgava/LLU»: A.Ginters 24 un 5 atlēcošās bumbas, A.Ganuļevičs 16, E.Satovskis 4, T.Bitītis 5, R.Enģelis 4 un 4 bloki, K.Krūmiņš 3 atlēcošās bumbas, V.Miķelsons 11, A.Seņkāns 10 un 10 atlēcošās bumbas, K.Neimanis 8, A.Justovičs 20 un 6 atlēcošās bumbas, Ģ.Pommers 4.

«BJBS Rīga/A.Kraukļa VEF U-19»: J.Parādnieks, M.krūmiņš 6, M.Alsbergs 2, K.Bodrovs 5, P.Pinnis 4 un 10 atlēcošās bumbas, K.Āboliņš 8, G.Žebers 2, R.Parādnieks 15, E.Bērziņš 5, K.Grigalāvičus 12, J.Dudeks 4, E.Klagišs 4.

Teksts: I.Knusle, Jelgavas Vēstnesis