BK Jelgava/LLU revanšējas RSU un izcīna bronzu!

Otrdienas vakarā Jelgavas sporta hallē tika aizvadīta pēdējā, izšķirošā LBL2 bronzas spēle. Gan laukumā, gan tribīnēs valdīja sezonas noslēguma spēlei cienīga atmosfēra un abas komandas līdz pat pēdējās ceturtdaļas otrajai pusei saglabāja intrigu un cīnījās par katru laukuma centimetru, 22 reizes mainoties līderu lomām. Spēles pēdējās 5 minūtes skatītājiem un sev par prieku BK Jelgava/LLU rādīja lielisku sniegumu, uzvarot šo nogreizni ar 20:5, tādējādi arī visu spēli ar +17 (99:82) un izcīnīt sezonas svarīgāko uzvaru un – arī LBL2 bronzu!
Jau no spēles pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka abas komandas ir gatavas bezkompromisu cīņai – izšķirošajā bronzas spēlē uzvara bija svarīgi arī principiāli, jelgavniekiem tiekoties ar iepriekšējās sezonas ceturtdaļfināla “pāridarītājiem” RSU. 1/4 spēle risinājās punkts punktā, tomēr noslēgumā veiksmīgāk nospēlēja viesi, līdz pirmajam pārtraukumam sakrājot +7 pārsvaru (29:22). 2/4 gaitā jelgavnieki pārsvaru sadeldēja un puslaika pārtraukumā dodoties mūsējie bija jau vien viena precīza metiena attālumā (46:44). 3/4 BK Jelgava/LLU sāka ar rezultāta izlīdzināšanu un spēles turpinājumā īpaši nokaitētā atmosfērā abas komandas uz maiņām bija dažu soļu attālumā viena no otras. 10 minūtes līdz spēles beigām mūsējiem +2 (71:69). Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā vadībā izvirzījās BK Jelgava/LLU, kontrolējot notikumus laukumā, tomēr intriga par spēles likteni saglabājās. Spēles pēdējo 5 minūšu laikā skaļu tribīņu priekšā jelgavnieki izšķīra spēles likteni, gūstot 20 punktus. Sezonas pēdējā spēlē izcīnām svarīgāko un skaistāko uzvaru, ar 99:82 pārspējot RSU un izcīnot LBL2 bronzas medaļas.
Lielisku sniegumu laukumā BK Jelgava/LLU sastāvā rādīja komandas kapteinis Andris Justovičs, spēlē gūstot 31 punktu, 27 efektivitātes punktus un +/- koeficientu 22. Centra spēlētājs Reinis Avotiņš spēlē pret RSU sakrāja 19 punktus un 5 izprovocētas piezīmes, savukārt Jānim Bērziņam – 17 punkti un 5 atlecošās bumbas. Kalvis Krūmiņš atzīmējies ar Double-double: 10 punktiem, 12 atlecošajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm. Pārējie punktu guvēji jelgavnieku sastāvā: Uldis Feldmanis (9), Armands Seņkāns (8), Kaspars Neimanis (5).
Līdz ar bronzas godalgu izcīnīšanu BK Jelgava/LLU noslēdz 2018./2019.gada sezonu LBL2. Sakām lielu paldies visiem atbalstītājiem un līdzjutējiem!