Par čempioniem kļūst Ķepas, precīzākā „snaipera” gods – Jēkabam Roziņam!

Svētdien, 14.aprīlī, Jelgavas sporta hallē tika aizvadītas Jelgavas čempionāta basketbolā’2019 fināla spēles, kur cīņā par 3.vietu tikās NĪP un Rokiji, savukārt spēlē par čempiona titulu sacentās Doks un iepriekšējās sezonas čempioni Ķepas. Tieši tāpat kā 2018.gadā, čempiona titulu agresīvā un spraigā spēlē izcīnīja Ķepas, otrajā vietā atstājot Doks, savukārt trešie – NĪP. Starp izšķirošajām spēlēm tika aizvadīts arī Jelgavas tālmetienu konkurss, kurā par uzvarētāju kļuva Jēkabs Roziņš.

Spēlē par 3.vietu uz laukuma kāpa NĪP, kas turnīra izslēgšanas spēlēs pārspēja Platones vienību, un Rokiji, kas Play-off kārtā izslēdza Valauto. Spēles 1/2 ievērojami veiksmīgāk nospēlēja NĪP, iekrājot komfortablu +15 pārsvaru (22:16, 44:29). Lai arī spēles otro puslaiku Rokiji uzlaboja savu sniegumu un kopumā guva vairāk punktus nekā pretinieki, pārņemt vadības grožus neizdevās un spēle noslēdzas ar NĪP uzvaru ar rezultātu 78:74.

Lielajā fināla cīņā tikās duelis ar „vēsturi” – tāpat kā iepriekšējā gadā par čempiona titulu cīnījās Ķepas un Doks. Jau spēles 1/4 vadībā izvirzījās relatīvie spēles favorīti – Ķepas, kas regulārā turnīra un izslēgšanas spēļu laikā nebija piedzīvojuši nevienu zaudējumu. Pēc 1/4 Ķepas bija vadībā ar +4 (23:19), savukārt puslaikā ejot pārsvars dubultojās līdz +8 (51:43). Arī 3/4 labāku sniegumu rādīja Ķepas, 10 minūtes līdz spēles beigām esot jau drošā +15 attālumā (73:58). Spēles pēdējā nogrieznī Doks paspēja sakrāt varenu 30 punktu guvumu, tomēr nopietni apdraudēt Ķepu iekrāto pārsvaru nespēja. Uzvaru spēlē čempiona titulu ar rezultātu 93:88 izcīna Ķepas.

Uzvarētāju vienībā rezultatīvākais ar 24 punktiem – Edgars Krūmiņš, kurš ieguva arī finālspēles MVP titulu, savukārt Doks komandā 21 punktu sakrājis Pauls Zukuls. Turnīra rezultatīvākā spēlētāja balvu ieguva Juris Brūveris (Ķepas) ar vidēji spēlē 28 gūtiem punktiem, savukārt par labāko piespēlētāju atzīts Jēkabs Roziņš (Valauto) – vidēji spēlē 7,4. Vidēji visvairāk atlecošās bumbas (15,0) spēlē turnīrā izcīnījis Kristaps Nāckalns no komandas Rokiji.

Starp abām fināla spēlēm tika aizvadīts Jelgavas tālmetienu konkurss, kurā kopumā par  Jelgavas precīzākā snaipera titulu cīnījās 18 dalībnieki. 3 atlases kārtās tika noskaidroti 2 labākie, no kuriem finālā ar iespaidīgu 19 punktu guvumu uzvaru izcīnīja Valauto spēlētājs Jēkabs Roziņš, 2.vietā atstājot Valteru Drustu.

Atgādinām, ka ikgadējo Jelgavas pilsētas čempionātu basketbolā vīriešiem un Jelgavas tālmetienu konkursu organizē “Basketbola klubs “Jelgava”” sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi „Jelgavas sporta servisa centrs” ar mērķi veicināt spēlētāju sportiskās meistarības un fiziskās sagatavotības attīstību, kā arī popularizēt amatieru basketbolu Jelgavā un nodrošināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās, regulārās sporta nodarbībās.

Foto: Eva Pričiņa/”Zemgales Ziņas”; Ivars Veiliņš/”Jelgavas Vēstnesis”