Sezonas rezultatīvākajā spēlē pieveicam Bauskas BJSS/SC Mēmele!

Piektdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja LBL2 mājas spēli, kurā tikās ar Bauskas BJSS/SC Mēmele. Jau pirms spēles bija skaidrs, ka jelgavnieki šajā duelī ir favorītu lomā, un spēles laikā tas pierādījās arī uz laukuma, kad mūsējie svinēja pārliecinošu uzvaru ar šīs sezonas rezultativitātes rekordu – 126:80.

Lai arī spēles rezultātu atklāja viesi un līdz 1/4 3.minūtei rezultāts abām komandām bija līdzīgs, mūsējie ātri vien pārņēma vadību un aizvadīja spēles rezultatīvāko ceturtdaļu, gūstot 36 punktus, no tiem – 8 tālmetieni, no kuriem pusi realizējis komandas kapteinis Andris Justovičs. Pēc pirmās ¼  esam 13 punktu attālumā no Bauskas BJSS/SC Mēmeles spēlētājiem (36:23). Otrajā ¼  BK Jelgava/LLU raidītās bumbas turpināja krist pretinieku grozā, un mūsējie labi spēlēja arī aizsardzībā –  līdz nogriežņa 5.minūtes beigām viesi nespēja gūt nevienu punktu, līdz puslaika pārtraukumam mūsējie jau bija nodrošinājuši gandrīz divreiz lielāku pārsvaru (69:35). Atgriežoties no puslaika pārtraukuma spēles gaita daudz nemainījās – mūsējie turpināja demonstrēt lielisku sniegumu no tālmetiena līnijas, kopumā spēles 40 minūtēs realizējot 22 tālmetienus. Pēc trešās ¼  Bauskas BJSS/SC Mēmele bija mazliet pietuvojušies jelgavniekiem ar rezultātu 98:66, tomēr bija skaidrs, ka spēles liktenis jau ir izlemts. Jau spēles pēdējās ceturtdaļas 1.minūtē ar precīzu Reiņa Avotiņa 2 p-tu metienu mūsējie pārkāpa 100 punktu robežu, līdz spēles beigām viesiem ļaujot iemest tikai 14 punktus. Spēli noslēdzam ar sezonas rezultatīvāko uzvaru ar 126:80.

Jāatzīmē BK Jelgava/LLU ievērības cienīgo precizitāti – visi spēlētāji, kas piektdien devās laukumā, ir guvuši punktus, turklāt 9 no 10 spēlētājiem kopā realizējuši 22 3 p-tu metienus, no tiem Andris Justovičs un Emīls Kravinskis katrs realizējis pa 5 tālmetieniem. A.Justovičam kopumā 28 punkti, 4 rezultatīvas piespēles un 31 efektivitātes punkts, kā arī +/- koeficients 37. Pa 19 punktiem guvuši E.Kravinskis un Uldis Feldmanis, kurš izcīnījis arī 7 atlecošās bumbas. Kalvis Krūmiņš papildus 12 gūtajiem punktiem sakrājis arī 6 atlecošās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji komandā: Reinis Avotiņš (10), Adrians Ganuļevičs (9), Elvis Satovskis (9), Toms Bitītis (8), Jānis Bērziņš (8), Rimants Enģelis (4).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs jau rīt, kad izbraukumā plkst.19:30 tiksies ar BK Saldus, kas šobrīd LBL2 turnīra tabulā ar bilanci 8/5 un 21 punktu ieņem 5.vietu. LSBL vienība BK Jelgava/BJSS nākamo spēli aizvadīs 9.februārī, kad Zemgales OC plkst.13:00 uzņems Tartu Ülikool/Kalev. 9.februāra spēlē tiks noskaidrots arī otrais finālists, kurš BK Jelgava un basketbola veikala „Probasketball” sezonas līdzjutēju konkursā cīnīsies par Kristapa Porziņģa oficiālajiem sporta apaviem – Adidas Pro Bounce 2018.