Šonedēļ BK Jelgava – 2 uzvaras!

Šonedēļ BK Jelgava komandas aizvadīja spēles LBL2 un LSBL. Vīri otrdien izbraukuma spēlē tikās ar Bauskas BJSS/SC Mēmele, kurus pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 106:73, savukārt dāmas trešdienas vakarā mājas spēlē ar 66:59 pieveica G4S Noorteliiga.

Otrdienas vakarā LBL2 vienība BK Jelgava/LLU aizvadīja spēli ar Bauskas BJSS/ SC Mēmele. Jau pirms spēles mūsējie bija izteikti favorīti šajā duelī, un vēlāk uz laukuma mūsējie cerības attaisnoja. Mājinieki atklāja rezultātu, nonākot vadībā ar +2 pirmo un vienīgo reizi spēles laikā – drīz vien mūsējie pārņēma vadības grožus un līdz spēles beigām tos no rokām vairs neizlaida. 1/4 noslēdzām ar rezultātu 18:10, savukārt līdz puslaika pārtraukumam jelgavniekiem jau +11 (44:33). 3/4 abas komandas spēli aizvadīja samērā līdzīgi, un Bauskas BJSS/SC Mēmele ceturtdaļā atpalika tikai par 1 gūto punktu. Tomēr spēles likteni izlēma spēles pēdējais nogrieznis, mūsējiem laukumā atgriežoties apņēmīgiem, mērķtiecīgiem un enerģijas pilniem, 10 spēles minūšu laikā gūstot 35 punktus un līdz spēles beigām kopumā iedzenot mājiniekus -35 deficītā. Bauskā svinam skaitu uzvaru ar 106:73.

Jāatzīmē, ka spēlē pret Bauskas BJSS/SC Mēmele visi BK Jelgava/LLU spēlētāji guvuši punktus, turklāt uz laukuma pēc atveseļošanās kāpa arī Uldis Feldmanis, kas iepriekš traumas dēļ nevarēja palīdzēt komandai. Rezultatīvākais BK Jelgava/LLU spēlētājs ar varenu 20 punktu, 12 atlecošo bumbu, 12 rezultatīvu piespēļu, 8 izprovocētu piezīmju un 31 efektivitātes punktu guvumu – Kalvis Krūmiņš! Reinis Avotiņš spēlē guvis 19 punktus un 7 atlecošās bumbas, savukārt 18 punkti un 6 atlecošās bumbas Armandam Seņkānam. Jānis Bērziņš kopējam punktu guvumam pievienojis 14 punktus, savukārt 13 punkti – Andrim Justovičam. Pārējie punktu guvēji komandā: Rimants Enģelis (6), Emīls Kravinskis (5), Uldis Feldmanis (5), Adrians Ganuļevičs (3), Toms Bitītis (3).

BK Jelgava/BJSS LSBL trešdienas vakarā stājās pretim G4S Noorteliiga. Jelgavnieces rādīja labu sniegumu 1/4, noslēdzot to ar +5 (19:14), bet nākamajās 2 spēles ceturtdaļās uz laukuma pārākas bija igaunietes. Līdz puslaika pārtraukuma viesiem bija izdevies gandrīz noķert mūsējās, atpaliekot vien par 1 punktu (34:33), savukārt 3/4 laikā igaunietes jau bija vienu soli priekšā (45:46). Spēles pēdējā nogrieznī G4S Noorteliiga vairākas reizes izrāvās vadībā, tomēr katru reizi mūsējās spēja rezultāta starpību izlīdzināt. Spēles 37.minūtē ar Alises Karlsones precīzu tālmetienu mūsējās izlīdzināja rezultātu pēdējo reizi un līdz spēles beigām panāca +7, svinot uzvaru ar 66:59.

Rezultatīvākā spēlētāja ar 21 punktu, 7 atlecošajām bumbām un 19 efektivitātes punktiem – Alise Karlsone. Diāna Dude spēlē guva 15 punktus, izcīnīja 12 atlecošās bumbas un izprovocēja 8 piezīmes, Dacei Blūmai – 10 punkti, 9 rezultatīvas piespēles. Pārējas punktu guvējas BK Jelgava/BJSS: Vita Šadrova (6). Marta Milta (4), Inga Staņuna (4). Katrīna Kārkle (3), Enija Ķīvīte (3).

Nākamnedēļ kluba komandas aizvadīs pa vienai spēlei LBL2 un LSBL. BK Jelgava/LLU dosies izbraukumā, kur 22.janvārī plkst.20:00 tiksies ar BK Ķekava, savukārt BK Jelgava/BJSS aizvadīs mājas spēli Zemgales OC, kad 26.janvārī plkst.13:00 tiksies ar Audentese Spordiklubi vienību no Igaunijas.