BK Jelgava/LLU otro spēļu apli iesāk ar uzvaru!

Piektdienas vakarā Jelgavas sporta hallē BK Jelgava/LLU aizvadīja mājas spēli, kurā tikās ar BK Saldus, kura pēc 1.spēļu apļa ieņēma 3.vietu A grupā. Jau no pirmajām spēles minūtēm laukumā bija vērojama spraiga un agresīva cīņa. Lai arī pirmajā spēles nogrieznī veiksmīgāki bija viesi, mūsējie jau otrajā ceturtdaļā spēja sadeldēt punktu deficītu, un turpmāko spēli uz laukuma rādīja stabilu sniegumu, rezultātā izcīnot uzvaru pēdējā šī gada mājas spēlē ar rezultātu 96:85.

Spēles 1/4 abas komandas laukumā rādīja līdzvērtīgu sniegumu, tomēr nogriežņa otrajā pusē viesi mūsu grozam uzbruka apņēmīgāk un ieguva vadību ar rezultātu 28:24 pēc pirmajām 10 spēles minūtēm. Tomēr jau otrā puslaika sākumā mūsējie spēja BK Saldus pārsvaru sadeldēt un turpinājumā abas komandas aizvadīja spēli punkts punktā. Nogriežņa beigās mūsējie precīzāki un puslaikā ejot BK Jelgava/LLU +6 (49:43). Pēc puslaika pārtraukuma jelgavnieki spēja noturēt savu pārsvaru un pēc 3/4 rezultāts 70:61. Spēles pēdējā ceturtdaļa izvērsās īpaši spraiga, viesiem cenšoties atgūties un “noķert” mūsējos, tomēr jelgavnieki vairāk vadības grožus no rokām neizlaida, vienubrīd panākot pat +14. Visu spēli noslēdzam ar rezultātu 96:85, BK Jelgava/LLU svinot uzvaru pēdējā šī gada mājas spēlē.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU ar 21 punktu – Jānis Bērziņš. 16 punkti Kasparam Neimanim, savukārt Armanda Seņkāna kontā 13 punkti, 9 atlecošās bumbas, 8 izprovocētās piezīmes. Arī Andrim Justovičam šajā spēlē 13 punkti, ko papildina 8 atlecošās bumbas. 12 punkti, 7 atlecošās bumbas, 6 rezultatīvas piespēles un 23 efektivitātes punkti komandas kapteinim Salvim Mētram. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU: Toms Bitītis (9), Reinis Avotiņš (6), Rimants Eņģelis (4), Maksims Husko (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs izbraukumā, kad Vidzemes OC tiksies ar Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola-2. Spēles sākums plkst.20:00. Savukārt mūsu LSBL komanda BK Jelgava/BJSS ceturtdien, 20.decembrī, dosies uz Liepāju, kur plkst.19:00 tiksies ar SBK Liepāja/LSSS. Abām spēlēm varēs sekot līdzi LBS mājaslapā www.basket.lv.