BK Jelgava/LLU – vēl viens 100!

Otrdienas vakarā BK Jelgava/LLU devās izbraukuma spēlē uz Rīgu, kur tikās ar BK Turība vienību. Kā ierasts, abu komandu duelis bija principiāls un emocijām bagāts. Tomēr mūsējiem laukumā izdevās rādīt stabilu sniegumu, kas vainagojās pārliecinošā uzvarā ar 100:81. Ļoti veiksmīgi šoreiz spēlē iesaistījās Kaspars Neimanis, kurš spēlē guvis 23 punktus, turklāt 11 no tiem spēles 4.ceturtdaļā.

Jau spēles 2.minūtē mūsējie izvirzījās vadībā, un, lai arī 3 reizes mājiniekiem izdevās panākt izlīdzinājumu, mūsējie vadības grožus noturēja visu atlikušo spēli. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar +7 mūsējiem (25:18). Spēles nākamajās 10 minūtēs jelgavnieki pārsvaru bija palielinājuši līdz +13. Arī spēles 3/4 BK Turība nespēja atrast pretargumentus BK Jelgava/LLU spēlei, visu ceturtdaļu noslēdzot jau ar 19 punktu deficītu (58:77). Spēles pēdējās ceturtdaļas vidū, laukumu ar 5 piezīmēm atstāja Andris Justovičs un mirkli vēlēk arī Jānis Bērziņš. BK Turība komandai izdevās pietuvoties līdz 13 punktu deficītam, bet šajā brīdī sekoja 3 “nāvējoši” trīspunktnieki no Kaspara Neimaņa, un spēles liktenis bija izšķirts. Simto punktu BK Jelgava/ LLU sastāvā guva Armands Seņķāns, realizējot soda metienus. Spēle noslēdzās ar rezultātu 100:81, BK Jelgava/LLU izcīnot pelnītu uzvaru.

Jātazīmē, ka kopumā spēlē BK Jelgava/ LLU realizēja 19 trīspunktu metienus, tādējādi uzstādot šīs sezonas rekordu šajā statistikas ailē.

Rezultatīvākais spēlētājs BK Jelgava/LLU sastāvā ar 23 punktiem – Kaspars Neimanis. Andris Justovičs šajā spēlē guvis 17 punktus, 5 atlecošās piespēles un labāko (19) +/- koeficientu. 16 punkti, 5 atlecošās bumbas un 6 izprovocētas piezīmes – Armandam Seņkānam, savukārt Salvis Mētra sakrājis 15 punktus, 5 atlecošās bumbas, 5 rezultatīvas piespēles un 7 izprovocētas piezīmes. Jānis Bērziņš pretinieku komandā sametis 13 punktus. Pārējie punktu guvēji: Reinis Avotiņš (8), Maksims Husko (5), Toms Bitītis (3).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs piektdien, kad izbraukuma spēlē tiksies ar BK Līvānu Stikls. Savukārt jau rīt, 15.novembrī, mūsu LSBL komanda aizvadīs spēli Saldū, kur plkst.18:30 tiksies ar BK Saldus/Sporta skola vienību. Izbraukuma spēlēm līdzi var sekot Latvijas Basketbola savienības mājaslapā www.basket.lv!