“Jelgavai” sezonas pēdējā spēle izbraukumā pret “Jēkabpili”

Sestdien, 11.aprīlī plkst. 17.00 Jēkabpils sporta namā šīs sezonas pēdējo spēli aizvadīs basketbola klubs “Jelgavas”, kas “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas spēlē tiksies ar vietējo BK “Jēkabpils”. Spēlei nav izšķirošas nozīmes, taču jelgavniekiem ir iespēja vēl nedaudz uzspodrināt savu bilanci un turnīra tabulā pacelties augstāk par vienu pozīciju.

 

Līdz šim komandas savā starpā aizvadījušas trīs spēles un divās no tām pārāka bijusi “Jēkabpils”, kuras treneru korpusu nesen papildināja pieredzējušais treneris Igors Miglinieks. Pirmajā duelī, kas norisinājās 2014.gada 8.oktobrī ar 73:58 uzvaru svinēja jēkabpilieši. Otrajā mačā, izbraukumā jelgavnieki piekāpās ar 69:70, taču šī gada 25.martā Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadītie vīri savā laukumā sakāva pretiniekus ar 91:75.

 

BK “Jēkabpils” uzbrukuma līderis un cilvēks “orķestris” ir 29 gadus vecais ogrēnietis Rinalds Sirsniņš, kurš līdz šim LBL regulārajā sezonā caurmērā guvis 13.3 punktus ik mačā, kā arī vidēji veicas 5.3 rezultatīvas piespēles, savukārt labākais cīnītājs par atlecošajām bumbām “lūšu” komandā ir 208 centimetrus garais Latvijas vīriešu izlases kandidāts Andrejs Šeļakovs (7.1 bumba ik spēlē).

 

BK “Jēkabpils” komanda jau ir nodrošinājusi iekļūšanu turnīra izslēgšanas spēļu kārtā un zemāk par 5.vietu tabulā vairs nevar noslīdēt.

 

BK “Jelgava” ar 13 uzvarām un 17 zaudējumiem ieņem 8.pozīciju un uzvaras gadījumā būs iespēja sezonu noslēgt 7.vietā, ja vien tuvākie konkurenti BK “Valmiera” pēdējā spēlē atzīs “Barons/LDz” pārākumu.

 

Jelgavnieku sastāvā sezonas izskaņā par rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Dāvis Geks, kurš vidēji sakrāj 12.8 punktus. Labākais cīnītājs par atlecošajām bumbām ir lietuvietis Deniss Krestiņins (10.4), bet saspēles vadītāja funkcijas sekmīgi turpina pildīt Kristaps Pļavnieks, vidēji izdarot 4.2 rezultatīvas piespēles.