BK “Jelgava” zaudē “Valmierai” un izredzes iekļūt LBL izslēgšanas spēlēs

Viena no pēdējām “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) intrigām izgaisa pēc 4.aprīļa spēles, kurā BK “Jelgava” ar 74:79 piekāpās BK “Valmiera” un zaudēja jebkādas izredzes iekļūt līgas labāko sešu komandu pulkā, kas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs.

 

Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča komanda samērā veiksmīgi aizvadīja spēli bez lieliem kāpumiem un kritumiem, tomēr lielāko daļu atrodoties iedzinējos. Spēles izskaņā veiksme bija mājinieku sabiedrotā, ļaujot Vidzemes klubam svinēt uzvaru ar 79:74, pārvelkot pāri treknu svītru jelgavnieku izredzēm iekļūt sacensību “play-off” spēļu kārtai.

 

“Izšķirošajās mača epizodēs nospēlējām neveiksmīgi un nepārliecinoši. Situācijās, kad vajadzēja izšķirties par metienu, atdevām piespēli, vai zaudējām bumbu. Ja vēlamies būt starp labākajām sešām komandām, tā spēlēt nedrīkst,” sarūgtinās ir BK “Jelgava” aizsargs Rihards Lomažs, kurš mačā guva 12 punktus un pēdējās trijās LBL spēlēs caurmērā izcēlās ar vidēji 16.8 punktiem. “Ir patīkami, ka treneris man uzticas vairāk un spēju palīdzēt komandai, taču, ja vienība zaudē, paša statistikai ir maza vērtība. Esmu ļoti sarūgtināts par piedzīvoto zaudējumu.”

 

Par jelgavnieku rezultatīvāko vīru kļuva “Aldaris” LBL marta vērtīgākais spēlētājs Dāvis Geks, kurš sakrāja 21 punktu, savukārt martā aizvadītajos sešos mačos caurmērā guva 14.3 punktus, izprovocēja 3.1 piezīmi, vidēji uzrādot efektivitātes koeficientu -12.

 

BK “Jelgava” šajā sezonā atlikusi viena spēle, kad 11.aprīlī izbraukumā būs jātiekas ar BK “Jēkabpils”. Pat, ja jelgavnieki uzvar šo maču, iespējas uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēm ir zudušas. Trīs komandu (“Jelgava”, Valmiera”, “Barons/LDz”) konkurencē uz 6.pozīciju turnīra tabulā jelgavniekiem ir vissliktākā savstarpējā uzvaru un zaudējumu bilance, kas jau priekšlaicīgi liedz iespēju pakāpties turnīra tabulā un pagarināt sezonu vismaz vēl par divām spēlēm

 

“Aldaris” LBL

Vidzemes olimpiskais centrs, 4.marts

BK “Valmiera” – BK “Jelgava” 79:74 (22:21, 20:22, 21:16, 16:15)

Jelgava: Geks 21, Lomažs 12+6ab, Krestiņins 10+11ab+3bm, Justovičs 8, Pļavnieks 6, Cikaļuks 6, Mētra 5, Ginters 3, Čavars 3, Bērziņš, Bitītis.