BK “Jelgava” apspēlē LU un izcīna sesto uzvaru

Basketbola klubs “Jelgava” šī gada pēdējā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas mājas spēlē spraigā cīņā ar 68:63 pieveica Latvijas Universitātes vienību, izcīnot sesto panākumu šosezon. Jelgavnieku rindās uzvaru ar 16 punktiem sekmēja Rihads Ginters.

Arī abu komandu pirmajā tikšanās reizē laukumā norisinājās sīva spēkošanās. Turklāt līdzīgi kā pirmajā mačā, arī šajā jelgavnieki pieveica Rīgas studentus ar piecu punktu pārsvaru. Ja pirmajā ceturtdaļā veiksmīgāki bija viesi ar 22:15, tad nākamajā BK “Jelgava” basketbolisti pretiniekiem ļāva vien gūt astoņus punktus, izlīdzinot spēli, bet jau trešajā ceturtdaļā iegūstot pārsvaru. Spēles izšķirošajās desmit minūtēs veiksmīgāki bija mājinieki, neskatoties uz to, ka pašā spēles izskaņā laukumā tika sūtīti rezervisti.

“Apzinājāmies, ka viela spēle mūs nesagaidīs. Pirmajā ceturtdaļā mūsu spēlētājiem zemapziņā bija ielavījies pašpārliecinātības velniņš, kurš lielajā pārtraukumā ar vairākiem skarbiem vārdiem bija jāizdzen ārā,” stāsta BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. “Mūsu spēlētāji vēl nav tik lieli meistari, ka spēj šķirot pretinieku. Pēc izcīnītās uzvaras pār “Barons/LDz” bija nepieciešams spēlētājus papildus motivēt, lai spēlē pret LU izcīnītu uzvaru.”

Savukārt pašā spēles galotnē jelgavnieku galvenais treneris iesaistīja rezervistus, tiem uzticoties un ļaujot norēt uzvaru.

“Lai arī pieļāvām divas kļūdas pēdējā minūtē, tomēr šī pierdze spēlētājiem nāks par labu turpmākajos mačos. Jo nevar paredzēt, kurā spēlē un situācija piekto piezīmi, vai traumu iegūs kāds no līderiem, tādēļ biju pārliecināts par šādu lēmumu un laukumā sūtīju vīrus, kas parasti mača likteni neizšķir,” tā M.Gulbis.

Uzvarētāju sastāvā 16 punktus sakrāja Rihards Ginters, kurš realizēja četrus no sešiem tālmetieniem, savukārt Kristaps Pļavnieks guva 15 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Lietuviešu leģionārs Deniss Krestiņins izcēlās ar astoņiem punktiem un 16 atlecošajām bumbām zem groziem.

Nākamo spēli BK “Jelgava” aizvadīs 23.decembrī plkst. 18.30 Vidzemes olimpiskajā centrā, kad būs jātiekas ar BK “Valmiera”, kuru rindas pēdējo divu nedēļu laikā papildinājuši trīs ārzemju viesspēlētāji. Šis mačs tiks translēts Sportacentrs.com video tiešraidē.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līga
17.decembris, Jelgava
BK “Jelgava” – BK “Latvijas Universitāte” 68:63 (15:22, 15:8, 26:21, 12:12)
Jelgava: Rihards Ginters 16, Kristaps Pļavnieks 15+6rp, Dāvis Geks 13, Agnis Čavars 12+9ab, Deniss Krestiņin 8+16ab+2bm, Aleksandrs Kosenkov 2, Salvis Mētra 2, Oskars Liepiņš, Toms Bitītis.