BK “Jelgava” izcīna trešo uzvaru. “Valmiera” vieglā šokā.

Sestdienas vakarā basketbola klubs “Jelgava” “Aldaris” LBL spēlē savā laukumā ar 80:70 pārspēja BK “Valmiera” vienību un izcīnīja trešo uzvaru sezonā. Valmierieši, kas nesen izcīnīja skaistu uzvaru Baltijas Basketbola līgā pār igauņu klubu, pēc zaudējuma Jelgavā bija pamatīgi satriekti un vīlušies.

“Milzīgs prieks par izcīnīto uzvaru, jo diezgan kļūdām bagātā spēlē spējām izšķorošajās minūtēs parādīt raksturu, mainīt spēles gaitu un to kontrolēt, un, galvenais, uzvarēt” vērtē BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.
Pēc spēles finālsvilpes, kad skatītāji Zemgales olimpiskajā centrā stāvēja kājās un sparīgi aplaudēja par godu uzvarētājiem, pretinieku komanda, šķiet vēl nespēja noticēt tam, ka piedzīvoja ceturto zaudējumu un ļāva jelgavniekiem pietuvoties turnīrna tabulā.

M.Gulbis uzsver, ka viens no uzdevumiem šovakar bija apturēt viesu rezultatīvāko spēlētāju Kārli Apsīti, kas ļoti sekmīgi tika paveikts, atstājot valmieriešu līderi jaņos – trīs punkti 24 minūtēs.

“Vēlos veltīt labus vārdus mūsu komandas kapteinim Salvim Mētram, kurš izmantoja savu pieredzi un svarīgās epizodēs pieņēma pareizus lēmumus un sekmēja komandas uzvaru, ” piebilst basketbola speciālists.

“Jelgavas” sastāvā produktīvākais sniegums spēka uzbrucējam Agnim Čavaram, kurš guva 19 punktus, izcīnīja septiņas atlecošās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas. Arī Dāvis Geks sakrāja 19 punktus, bet Denis Krestinins guva 12 punktus, savāca astoņas bumbas zem groziem un bloķēja divus metienus, tajā skaitā efektīgi bloķējot vienu no Latvijas labākajiem dankeriem valmierieti Kristapu Dārgo.

Pēc aizvadītās spēles jelgavnieki ir apsteiguši “Valmieras” komandu turnīra tabulā ar trīs uzvarām un pieciem zaudējumiem un ieņem 7.vietu.

Nākamo spēli jelgavnieki aizvadīs tieši pēc nedēļas, 8.novembrī, kad Zemgales olimpiskajā centrā uzņems “Jūrmala/Fēnikss” basketbolistus. Spēles sākums paredzēts plkst. 18.00.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līga
1.novembris, Zemgales olimpiskais centrs
BK “Jelgava” – BK “Valmiera” 80:70 (13:16, 21:19, 16:17, 30:18)

Jelgava: Agnis Čavars 19 + 7ab +5rp +2pb, Dāvis Geks 19, Denis Krestinin 12 + 8ab, Rihards Ginters 10, Salvis Mētra 7 Kristaps Pļavnieks 6 +6rp, Aleksandrs Kosenkov 3, Oskars Liepiņš 2, Rihards Pāže 2, Jānis Bērziņš, Toms Bitītis.

Informāciju sagatavoja
BK “Jelgava” pārstāvis
Jānis Tiltiņš.