“Jelgava” savā laukumā uzņems “Valmieras” basketbolistus

1.novembrī plkst. 17.00 Zemgales olimpiskajā centrā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē basketbola klubs “Jelgava” uzņems viesus no Valmieras. Abas vienības šajā sezonā savā starpā tiksies pirmo reizi.

“Šoreiz sagatvošanās laiks no spēles pret “Saldu” un sestdienas mačam bijis ieroežots, taču arī tik intensīvos apstākļos esam paspējuši sagatavoties spēlei pret jauno un prerspektīvo “Valmieras” komandu,” analizē BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. “Mūsu pretinieki pierādījuši, ka ir komanda, ar kuru šosezon ir jārēķinās ikvienam. To arī novērtējam un esam gatavi. Prognozēju, ka mačs būs interesants un saistošs. Aicinu Jelgavas iedzīvotājus sestdienas pievakarē atbalstīt mūsu komandu, gūstot pozitīvas emocijas un dodot papildus enerģiju mūsu spēlētājiem.”

29.oktobra uzvarētajā spēlē pār BK “Saldus” komandas galvenais treneris lielāku spēles laiku deva arī komandas tālākajiem rezervistiem, pierādot, ka BK “Jelgava” sastāvā ikviens var doties laukumā, būt lietderīgs un izpildīt trenera uzstādītos uzdevumus.

BK “Valmiera” 2014./2015.gada sezonā līdz šim aizvadījusi piecas spēles, divās no tām izcīnot uzvaras. 1.oktobrī valmierieši pagarinājumā ar 90:89 spēja pieveikt BK “Jēkabpils”, bet 8.oktobra mačā tika izcīnīta uzvara pār Latvijas Universitātes basketbolistiem – 76:53. Tikmēr zaudējumi tika piedzīvoti pret “VEF Rīga” (69:72), “Jūrmala/Fēnikss” (63:71) un “Liepāja/Triobet” (75:86). “Valmieras” vienība aizvadītajās spēlēs parādījusi, ka ir komanda, kas cīnās līdz galam, neņemot vērā, kas ir tās pretinieks. “Valmieras” komanda ir viena no retajām, kas “Aldaris” LBL čempionātā spēlē tikai ar pašmāju spēlētājiem, bez ārzemju leģionāriem.

Viesu komandā uzbrukuma līderis ir divus metrus garais Kārlis Apsītis, kurš caurmērā gūst 15.4 punktus spēlē un izcīna 6.4 atlecošās bumbas. Labākais piespēlētājs ir Mārcis Vītols, kurš saviem partneriem vidēji atdod 3.6 piespēles.

“Mūsu vīri ir pilnībā gatavi spēlei. Visi ir veseli, bez jebkādām traumām,” piebilst M.Gulbis.

Pēdējā mačā pret BK “Saldus” savas snaipera dotības turpināja desmontrēt Rihards Ginters, kurš realizēja piecus no pieciem raidītajiem tālmetieniem. Joprojām produktīvs uzbrukumā un vērtīgs aizsardzībā ir lietuviešu uzbrucējs Denis Krestinins, kurš vidēji gūst 12 punktus un savāc teju 12 atlecošās bumbas, kā arī ik mačā bloķējot divus pretinieku metienus.

1.novembra spēlē kā ierasts norisināsies “Olybet” sporta bāra akcijas konkurss, kurā varēs laimēt 500 eiro naudas balvu. Konkursā būs iespēja piedalīties tiem, kas būs iegādājušies biļeti par 3 eiro vērtībā

Informāciju sagatavoja

BK “Jelgava” pārstāvis

Jānis Tiltiņš.