Pret “Jēkabpili” pievieļ metienu precizitāte

8.oktobrī basketbola klubs “Jelgava” savā trešajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 58:73 atzina BK “Jēkabpils” pārākumu. Viens no nozīmīgākajiem zaudējuma iemesliem bija jelgavnieku gaužām zemā metienu precizitāte.

Trīs ceturtdaļas Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadītie vīri sīvi un sparīgi cīnījās līdzvērtīgi ar pagājušās sezonas bronzas medaļas ieguvējiem, tomēr mača pēdējā desmitminūtē sekmīgāk laukumā darbojās pieredzējušākie viesi un izcīnīja uzvaru.

“Spēlētājiem pietrūka sportiskās nekaunības un pārliecības, uzlaužot pretinieku aizsardzību un gūstot grozus no pašas groza apakšas. Metienu precizitāte no distances (2p. – 31%, 3p. – 23% – aut.) šodien bija zem katras kritikas. Ja nespēsim realizēt brīvus metienus, nespēsim tikt pie uzvaras. Nākamajās spēlēs jāspēj koncentrēties uz visām 40, vai pat vairāk minūtēm laukumā,” pēc mača spriež BK “Jelgava” treneris Gatis Justovičs.

Vienīgais basketbolists, kurš guva vairāk par desmit punktiem zaudētāju rindās bija Kristaps Pļavnieks, kura rēķinā 12 punkti un trīs rezultatīvas piespēles. Lietuviešu uzbrcējs Denis Krestinins guva sešus punktus, izcīnīja 14 atlecošās bumbas, pārtvēra četras piespēles un bloķēja vienu metienu.

Nākamo spēli BK “Jelgava” basketbolisti aizvadīs 15.oktobrī, kad izbraukumā tiksies ar “Liepāja/Triobet” komandu, kas šosezon izcīnīja Baltijas Basketbola līgas kausu un LBL čempionāta turnīra tabulā ieņem otro vietu ar izcīnītām trīs uzvarām trīs mačos.

Spēles protokols ŠEIT.