Sākas pieteikšanās Latvijas 3×3 basketbola kausa posmam Jelgavā

Vīriešu komandas šovasar Latvijas 3×3 basketbola kausa izcīņas 20 posmos cīnīsies par iespēju piedalīties Starptautiskās Basketbola federācijas FIBA Pasaules tūres turnīrā. Viens no posmiem notiks Jelgavā – 30. jūlijā – un pieteikšanās tam jau sākusies.

Latvijas 3×3 basketbola kausa izcīņa notiek pirmo gadu, un to rīko Latvijas Basketbola savienība sadarbībā ar pašvaldībām un turnīru organizatoriem. Kopumā 20 posmos vīriešu komandas cīnīsies par iekļūšanu finālturnīrā, kas notiks 6. un 7. augustā Ventspilī. Finālturnīra galvenā balva būs ceļazīme uz FIBA Pasaules tūres turnīru septembrī Nīderlandes pilsētā Utrehtā.

Latvijas 3×3 basketbola kausa izcīņas posms Jelgavā būs viena no pēdējām iespējām komandām iekļūt turnīra finālā, jo būs 18. no 20 posmiem. Tas notiks 30. jūlijā Pasta salas slidotavā. Sacensības sāksies pulksten 12 un norisināsies uz diviem laukumiem. Jelgavas posmu rīkos Latvijas Basketbola savienība sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs” un BK “Jelgava”.

16Sākot no šodienas, FIBA sacensību vietnē play.fiba3x3.com var pieteikt komandas dalībai Jelgavas posmā. Dalīnas maksa no komandas ir 30 eiro. Jāpiebilst, ka spēlētājiem nepieciešams FIBA spēlētāja profils. Kā norāda Latvijas Basketbola savienībā, šī 3×3 basketbolistiem būs lieliska iespēja krāt FIBA pasaules ranga punktus, jo Latvijas 3×3 basketbola kausa izcīņai ir FIBA “Quest” tūres statuss.

Posma uzvarētāji saņems ceļazīmi uz kausa izcīņas finālu Ventspilī, kā arī naudas balvu 300 eiro. 2. vietas ieguvēji saņems naudas balvu 200 eiro, 3. vietas ieguvēji – 100 eiro. Kopumā finālā Ventspilī startēs 24 komandas, no kuriem 22 būs ceļazīmju īpašnieki, bet vēl divas vietas iegūs tūres kopvērtējuma labākās komandas, kas palikušas bez ceļazīmes.

Teksts: Sporta servisa centrs