BK Jelgava/BJSS Douglas LSBL B grupas spēles noslēdz ar uzvaru!

Trešdien, 7.aprīlī, BK Jelgava/BJSS aizvadīja noslēdzošo Douglas LSBL atjaunotās līgas B grupas spēli, kurā izbraukumā tikās ar BK Ogre – BS Ogre vienību. Lai arī mūsu vienības grupas līderu pozīcija bija droša jau pirms spēles, jelgavnieces laukumā rādīja pārliecinošu sniegumu – spēles 4.minūtē pārņemto vadību mājiniecēm atgūt vairs neizdevās. Pēdējā grupas spēlē ar drošu +30 (73:43) izcīnām 8.uzvaru no 9 spēlēm.

Spēles pirmajās minūtēs abas komandas laukumā rādīja līdzīgu sniegumu, tomēr pēc tam, mājinieces uz vairākām minūtēm “iesprūda”, kas ļāva BK Jelgava/BJSS spēlētājām izvirzīties vadībā. Pēc 10 nospēlētām minūtēm mūsējām +8 (19:11). Spēles turpinājumā jelgavnieces turpināja palielināt savu pārsvaru, puslaikā dodoties jau ar +15 (35:20), savukārt pēc 3/4 – jau neiznīcināmu +25 (55:30). Spēles pēdējais nogrieznis, lai arī ogrēniešu rezultatīvākais, tomēr bija vien formalitāte, jo bija skaidrs, ka pārliecinošo viesu pārsvaru BK Ogre – BS Ogre vairs sadeldēt neizdosies. Spēli noslēdzam ar līdz šim pārliecinošāku uzvaru ar rezultātu 73:43.

Rezultatīvākās spēlētājas titulu BK Jelgava/BJSS sastāvā ar 15 gūtiem punktiem, 5 rezultatīvām piespēlēm un 8 izprovocētām piezīmēm šoreiz atgūst Enija Ķīvīte. Linda Čevere sakrājusi 13 punktus, savukārt Laurai Zambrānei – 10 punkti un 5 rezultatīvas piespēles. 10 punkti arī Sindijai Smirnovai. Pārējās punktu guvējas: L.Beitāne (9), D.Dude (9), D.Blūma (3), I.Ozola (2), K.Kārkle (2).

Līdz ar līdera pozīcijas nodrošināšanu ir skaidrs, ka BK Jelgava/BJSS ir nodrošinājusi vietu pusfinālā Latvijas čempionāta “mazajā” izslēgšanas turnīrā, kas norisināsies Jelgavā 17. un 18.aprīlī. Turnīrā jelgavniecēm cīņā par pēdējo brīvo vietu Final 4 stāsies pretī BJBS Rīga/Juniores, kas A grupā ieņem pēdējo, piekto, vietu. Sestdienas otrajā spēlē savā starpā tiksies B grupas 2. vietas ieguvējas un A grupas 4. vietas ieguvējas, savukārt svētdien abu pāru uzvarētājas aizvadīs savstarpējo spēli, kuras uzvarētājas iekļūs lielajā finālā, kura norise šobrīd plānota 25. un 26.aprīlī. Finālā vietu sev nodrošinājušas jau trīs vadošās A grupas komandas – TTT Rīga, Latvijas Universitāte un Liepāja/LSSS.