BK Jelgava/BJSS uzvaru izrauj pēdējā sekundē!

Svētdien, 28.martā, BK Jelgava/BJSS devās Douglas LSBL izbraukumā, kurā aizvadīja spēli pret BK Kolibri/LU. Aizraujošās un spraigās 40 spēles minūtēs abas komandas 12 reizes mainījās ar vadības grožiem, un spēles liktenis tika izlemts trillerim cienīgā spēles noslēgumā, kad Enija Ķīvīte ar precīzu tālmetienu pēdējā sekundē izrāva uzvaru jelgavniecēm (77:75).

Spēles 1/4 ar mainīgām sekmēm par uzvaru cīnījās abas komandas, tomēr pirmo desmitminūti noslēdzām, esot vienu soli priekšā BK Kolibri/LU (20:18). Arī turpinājumā spēle ritēja punkts punktā, puslaika pārtraukumā dodoties vadībā pretinieces (40:37). Atgriežoties laukumā pēc puslaika pārtraukuma mājinieces ik pa laikam atguva nelielu vadību, taču jelgavnieces mina uz papēžiem, vairākas reizes rezultātu izlīdzinot un neļaujot pretiniecēm atrauties. 3/4 noslēdzam ar nelielu -5 starpību (52:57). Spēles pēdējā ceturtdaļā rīdzieces turpināja turēties nelielā vadībā, un mūsējām rezultātu izdevās izlīdzināt vien nepilnas 2 minūtes pirms spēles beigām. Spēles noslēdzošajās minūtēs tika aizvadītas nervus kutinošā atmosfērā – 6 sekundes līdz spēles beigām BK Kolibri/LU ar precīzu tālmetienu izrāvās vadībā ar +1, tomēr spēles pēdējā sekundē ar neticamu nervu noturību un precizitāti izcēlās mūsu Enija Ķīvīte, kas raidīja precīzu tālmetienu, izlemjot spēles likteni un izraujot mūsējām uzvaru ar rezultātu 77:75.

Rezultatīvākā spēlētāja BK Jelgava/BJSS sastāvā ar 23 punktu guvumu, 6 atlecošajām bumbām un 7 rezultatīvām piespēlēm – Enija Ķīvīte. 18 punktus un 13 atlecošās bumbas guvusi Alise Karlsone, savukārt Katrīnai Kārklei – 8 punkti un 12 atlecošās bumbas. 8 punktus spēlē guvusi arī Sindija Smirnova. Pārējās punktu guvējas: D.Blūma (7), L.Zambrāne (5), U.Laugale (5), L.Čevere (3).

Nākamo spēli BK Jelgava/BJSS aizvadīs jau trešdien, 31.martā, kad mājas spēlē tiksies ar BJBS Rīga/Juniores-2. Spēles sākums plkst.18:30, spēles tiešraide tiks nodrošināta Latvijas Basketbola savienības Youtube kanālā.